Asfaltonderhoud Deventerstraat

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Apeldoorn

 • Type project

  UAV (OMOP)

 • Projectomvang

  € 500.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  juni - oktober 2016

Asfalt kan weer jaren vooruit na asfaltonderhoud

In opdracht van de gemeente Apeldoorn voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder asfaltonderhoud uit aan de Deventerstraat in Apeldoorn. Door het uitvoeren van dit asfaltonderhoud is de rijbaan van de Deventerstraat weer klaar voor de toekomst.

Raamcontract

De gemeente Apeldoorn heeft ervoor gekozen om de werkzaamheden aan de Deventerstraat aan te besteden in een raamcontract, een zogenaamd OMOP contract (Overeenkomst Met Open Posten). Er was, op het moment van aanbesteding, nog geen duidelijkheid over welke maatregelen er exact genomen moesten worden op de Deventerstraat om deze weer toekomstbestendig te maken. Een OMOP contract, waarin besteksposten zonder hoeveelheden staan, geeft dan de mogelijkheid om de exacte technische maatregelen te bepalen op basis van de situatie zoals die buiten aangetroffen wordt. Jan Diepeveen, projectleider, vertelt: "De gemeente Apeldoorn en Van Gelder werken in dit contract intensief samen om per locatie te bepalen welke maatregel het beste resultaat geeft tegen de meest gunstige prijs. Het OMOP contract geeft de mogelijkheid om in goed overleg keuzes te maken. En voor alle inhoudelijke keuzes zijn al besteksposten vastgelegd in het contract."

Naast het uitvoeren van het asfaltonderhoud, wordt ook de verkeersregelinstallatie op de kruising Laan van Zevenhuizen - Deventerstraat vervangen door Van Gelder Verkeerstechniek.

Werken in fase

De werkzaamheden aan de Deventerstraat worden in fases uitgevoerd. In juli is de verkeersregelinstallatie op de kruising Laan van Zevenhuizen - Deventerstraat  vervangen en zijn deze kruising en een rotonde voorzien van nieuw asfalt. Vanaf augustus wordt in vier fases het resterende deel van de Deventerstraat voorzien van nieuw asfalt. Bewoners worden middels de BouwApp tijdens uitvoering zeer regelmatig geïnformeerd.

20160711 Nachtwerkzaamheden (3 - aangepast voor site)

Picture of Paulien Bisschop

Omgevingsmanager

+31 (0)6 83282822

Paulien Bisschop

de BouwApp

Relevante links

google-app-store-grey