Betondorp, Amsterdam

Project Info

  • Opdrachtgever

    Gemeente Amsterdam

In het Amsterdamse Betondorp voert Van Gelder een grote onderhoudsbeurt uit, waarbij de hele buurt 'op de schop' gaat. Om de ondernemers en wijkbewoners zo veel mogelijk te ontzien, wordt het ingrijpende onderhouds- en vervangingswerk aan riool, gas- en waterleidingen en herbestrating in één efficiënte gang uitgevoerd. Hierdoor hoeven de straten slechts één keer te worden open gebroken.

Alle boven- en ondergrondse werkzaamheden

Van Gelder tekent voor alle boven- en ondergrondse werkzaamheden. Het bestaande, verouderde hoofdriool wordt vervangen door een nieuw stelsel dat beter in staat is het overtollige regenwater snel en effectief af te voeren. En de gas- en waterleidingen moeten plaatsmaken voor nieuwe. Veel oude gasleidingen lopen door de achtertuinen, waardoor de brandweer bij brand de gasleiding voor de hele straat moet afsluiten wegens explosiegevaar. Direct na afronding van het ondergondse werk worden de straten opnieuw ingericht.

Samenwerking en omgevingsmanagement

Met het oog op een goede coördinatie en een vlot en hinderarm projectverloop werken opdrachtgever Gemeente Amsterdam, nutsbedrijven Liander en Waternet en Van Gelder nauw met elkaar samen.

Van Gelder is tevens verantwoordelijk voor de communicatie met ondernemers en buurtbewoners. Van de voortgang van de werkzaamheden worden de bewoners en ondernemers uitvoerig op de hoogte gehouden via een inloopspreekuur, speciaal informatienummer en gratis projectapp voor tablet en mobiele telefoons.

Picture of Bjorn Duineveld

omgevingsmanager

+31 (0)6 21276007

Bjorn Duineveld

Relevante links

Icoon-telefoonDownload de project app!

Bekijk alle actuele informatie rondom dit project en download de app.

google-app-store-grey

apple-app-store-grey