Herinrichting stationsgebied Doetinchem

Project Info

  • Opdrachtgever:

    VolkerRail Nederland b.v.

  • Type project:

    UAV-gc

  • Uitvoeringsperiode:

    Maart – December 2016

Herinrichting stationsgebied Doetinchem

Het project Herinrichting stationsgebied Doetinchem is door ProRail aanbesteed gezien de huidige situatie ter plaatse wordt gevormd door deels verouderde en versleten infra-elementen die ook niet meer voldoen aan de gewenste functie.

Doelstelling is om het eilandperron van Doetinchem te verbreden ten behoeve van meer transfercapaciteit. Tevens wordt er extra opstelcapaciteit gecreëerd. De dienstregeling van de treinen Winterswijk-Arnhem heeft op het traject tussen de kruisingsstations Wehl en Terborg weinig tot geen speling. Om het doorgeven van vertraging als gevolg van storingen te voorkomen wordt in dit project de rijtijd tussen Terborg en Wehl verkort middels het verhogen van de snelheid.

In opdracht van VolkerRail verzorgt Van Gelder Rail de uitvoeringswerkzaamheden op het gebied van treinbeveiliging-, kabels- en leiding en energievoorziening ten behoeve van de herinrichting van het stationsgebied Doetinchem.

Het project is maart 2016 gestart. Tijdens een 9-daagse buitendienststelling wordt eind augustus 2016 de omvangrijke ombouw uitgevoerd en de nieuwe situatie in dienst gesteld. Eind december 2016 zal het project geheel afgerond zijn.