Treinbeveiliging Hoekse Lijn ten behoeve van RET

Project Info

  • Opdrachtgever:

    Bombardier Transportation Netherlands B.V.

  • Type project:

    UAV-gc

  • Uitvoeringsperiode:

    2016-2017

Treinbeveiliging Hoekse Lijn ten behoeve van RET

Doelstelling van het project Hoekse Lijn is het ombouwen van normale spoorlijn naar moderne metrolijn, namelijk het bestaande spoortracé van de Hoekse Lijn tussen Schiedam-Centrum en het nieuwe station Hoek van Holland Strand.

Het project doorkruist Rotterdam, Schiedam, Vlaardingen, Maassluis en Hoek van Holland. Vanaf eind 2017 moet deze lijn voor reizigers een veilige, aantrekkelijke en vlotte reis aanbieden. Daarnaast is het voor enkele bedrijven langs de Hoekse Lijn van belang dat zij hun goederen over het spoor kunnen blijven vervoeren. Verder zal het onderdeel van het Rotterdamse metronetwerk uitmaken en in de toekomst worden beheerd door de RET (Rotterdams Elektrische Tram).

Van Gelder Rail verzorgt in opdracht en naar ontwerp van Bombardier het aanleggen van het complete treinbeveiligingssysteem ten aanzien van de ombouw van de Hoekse Lijn. Er worden een groot aantal overwegen aangepast en daarnaast worden er op dit project 9 nieuwe technische ruimtes (REB’s) geplaatst en aangesloten, waarbij ook de fundatie wordt aangelegd. Ook worden er, naast diverse montagewerkzaamheden, zo’n 50 wissels aangesloten.

In de slotfase van dit project zal Van Gelder samen met Bombardier de testfase ingaan om zodoende alle verbindingen in het treinbeveiligingssyteem te testen.