Werken bij Van Gelder

De buitendienst komen in beweging op yogamatje

Van Gelder investeert graag in de gezondheid van medewerkers. “Wij geloven in fitte, vitale en betrokken werknemers. Het is wetenschappelijk bewezen dat investeren in gezondheid van werknemers enorm loont”, vertelt Annemarie Bakker, personeelsadviseur bij Van Gelder.

Een groot deel van onze medewerkers doet fysiek zwaar werk. In 2018 konden deze medewerkers een training ‘fysieke belasting’ volgen dat werd georganiseerd Pim Mullier. Zo leerden ze hoe je op de juiste manier moet tillen om fysieke klachten te voorkomen. Verder werd aandacht besteed aan gezonde voeding en slapen.

Annemarie Bakker kon een glimlach niet onderdrukken toen ze deze foto zag. “Van te voren zeiden ze nog tegen me dat ze echt niet op zo’n yogamatje zouden gaan liggen.” Personeelsadviseur Annemarie gaf onlangs een presentatie, georganiseerd door Bouwend Nederland, waar ze sprak over duurzame inzetbaarheid binnen Van Gelder.

Duurzame inzetbaarheid

“Als bedrijf proberen we iemand te helpen, zonder betuttelend te willen zijn. We houden van korte lijnen naar onze medewerkers en snel schakelen met hulpinstanties als de problematiek hierom vraagt.” Duurzame inzetbaarheid is anno 2020 onderdeel van het bedrijfsbeleid bij Van Gelder, ook wel ‘levensfasebeleid’ genoemd: beleid waarbij zoveel mogelijk rekening wordt gehouden met de specifieke omstandigheden en wensen van medewerkers in de verschillende fasen van hun leven en loopbaan.

Eigen ideeën

Naast een goede gezondheid wordt ook aandacht besteed aan vakkennis en vaardigheden, werkplezier, motivatie en betrokkenheid én een goede balans tussen werk en privé. Onze twintig ambassadeurs stimuleren collega’s hiermee verder aan de slag te gaan. Annemarie: “Wij proberen werknemers te stimuleren ook zelf met ideeën te komen. Zo heeft iemand uit eigen beweging een bootcamp verzorgd.”

Van Gelder komt in beweging

Om maximaal in te zetten op duurzame inzetbaarheid, hebben we de slogan ‘Van Gelder komt in beweging’ in het leven geroepen. Belangrijkste doel is dat medewerkers in goede gezondheid de pensioengerechtigde leeftijd halen. Flessen frisdrank hebben plaatsgemaakt voor een fruitkistje en verder doen collega’s mee aan jaarlijks terugkerende hardloop- en fietsevenementen.

Meer lezen over duurzame inzetbaarheid doe je via Bouwend Nederland.