werken bij Van Gelder

Corwin van Kempen leert veel bij Van Gelder

“Ik wil eerst een hele goede uitvoerder worden”

Ga er maar aan staan. Een fulltime job bij Van Gelder combineren met een opleiding tot uitvoerder en in de tussentijd ook nog een kindje krijgen. Corwin van Kempen (29) draaide er zijn hand niet voor om. Hard werken, je best doen en blijven leren zijn voor hem de normaalste zaken van de wereld. Ongetwijfeld meegekregen uit zijn tijd bij Defensie waar hij Korporaal was.

Maar het is ook de aard van het beestje, zo beaamt hij. “Ik wil dingen graag goed doen en dat is eigenlijk altijd al zo geweest. Eerst op het vmbo. Later in het leger. Daar ervaarde ik dat het een luxe is om ’s avonds na je werk naar huis te kunnen. En waardeerde ik veel meer wat we in Nederland allemaal hebben. Een keertje overwerken maakt mij helemaal niets uit. Ik hou er niet van 80 procent werk op te leveren. Je moet gewoon altijd je best doen, klaar!”

werken bij Van Gelder

Vacature

Corwin is in 2011 begonnen in de infra wereld, waar hij startte als grondwerker. Later kreeg hij de kans om naar school te gaan en is de opleiding vakman buizen leggen begonnen. Eerst werd hij assistent fitter, fitter en aansluitend voorman. Hij solliciteerde daarna op een vacature als assistent uitvoerder bij Van Gelder op het project om het laag- en middenspanningsnetwerk in de Amsterdamse Waterleiding Duinen te vernieuwen. Een uitdagende klus in een bijzondere werkomgeving; een Natura 2000 gebied met veel herten en vossen op een terrein van ruim 3400 hectare. Corwin werd aangenomen en stortte zich, onder begeleiding van Ronald Verweij, in het complexe project.

Communicatie

Corwin: “Ik was een gasman, maar heb hier veel geleerd over stroom en data. Ik zocht de uitdaging en wilde het liefst elke dag geprikkeld worden. Hier hebben we een complete installatie gesloopt en nieuw opgebouwd. Inclusief stuwen en dammen. Ik was heel veel in het veld te vinden. Het werk controleren om zo de werkvoorbereider optimaal te kunnen informeren. Bijsturen en kijken of het goed gaat. Communicatie is heel belangrijk, niet iedereen ziet wat jij in gedachten hebt. Ik ben blij dat ik hier zoveel heb mogen leren. Zo’n immens groot project in een natuurgebied ga ik in mijn carrière waarschijnlijk niet meer meemaken.”

Kritisch

Ondertussen ging Corwin ook nog naar school in Apeldoorn. ‘’Die kans werd me door Van Gelder aangeboden en natuurlijk greep ik dat aan”, vertelt hij. Corwin leerde veel door onder meer praktijkopdrachten. “Je kreeg bijvoorbeeld de opdracht om een bouwvergadering te begeleiden. Dat was echt heel interessant. En ik kreeg van Van Gelder tijd om dit goed te doen. Dat moest ook wel, want mijn begeleider Ronald  was erg kritisch. Hij nam zijn taak erg serieus en dat heeft me goed geholpen. Uiteindelijk behaalde ik in 2018 mijn Uitvoerdersopleiding KIWA.”

Dankbaar

Na het afronden van het project in De Duinen was Corwin nog twee maal assistent uitvoerder op een project. Maar sinds kort draait hij als uitvoerder zijn eigen projecten bij de Schuwacht in Krimpen aan de Lek en de Nieuwkoop renovatie. Hij is Ronald Verweij en Gijs Middelweerd erg dankbaar voor zijn begeleiding. “Ik had het ook kunnen verprutsen. Als ik niet aan de eisen had voldaan, was ik nu nog assistent geweest.”

Cursus

De toekomst lacht Corwin toe. Hij is gevraagd om deel te nemen aan de cursus Jong Operationeel Kader (JOK). “Dit is een cursus om beter te communiceren en je te verplaatsen in het probleem van de opdrachtgever. Ik denk wel dat ik dat ga doen, al vind ik het jammer dat ik daardoor soms drie dagen achter elkaar niet met mijn normale werk bezig kan. Het voelt als zonde van een werkdag…”

Investeren

Maar Corwin wil de komende jaren ook veel tijd investeren in zichzelf. “Ik wil eerst een hele goede uitvoerder worden en de fijne kneepjes van het vak leren voor ik verder kan groeien”, vertelt hij. “Daarom ga ook veel bij collega’s kijken. Zien hoe andere uitvoerders het doen, zodat ik misschien over een jaar of vijf hoofd uitvoerder of projectleider kan worden. Maar eerst dus nog heel veel vlieguren maken.”

– Jouw ambitie wordt realiteit –