Van Gelder Veiligheidsdag

Ga op missie met Van Gelder

Voor mensen die op scherp gezet willen worden over het minimaliseren van ongelukken, verzorgt Van Gelder Infratechniek, voor externe relaties, op vrijdag 28 februari een ‘explosieve middag’. Iedereen die tijdens werkzaamheden weleens met ‘verdachte’ grond werkt, mag zich aansluiten bij deze missie.

De Veiligheids Relatiedag Infratechniek vindt plaats in de militaire kazerne De Legerplaats bij Oldebroek. Met zekere regelmaat is in de krant te lezen dat er weer explosieven uit de Tweede Oorlog zijn gevonden, die onschadelijk moeten worden gemaakt. Maar wat moet je doen als je tijdens je werk op iets stuit, waarvan je vermoedt dat het gevaarlijk kan zijn?

Vliegtuigbom

Door het herkennen van de risico’s en te weten wat te doen bij een opgraving, kunnen persoonlijke ongelukken worden voorkomen. Daarnaast is de middag bedoeld voor alle relaties van Van Gelder die nieuwsgierig zijn naar wat er allemaal nog aan munitie in de grond ligt, hoe dat opgespoord kan worden en hoe bijvoorbeeld een vliegtuigbom ontploft.

Zwaarder geschut

De middag start met een inleiding door REASeuro. Zij vertellen hoe veilig gewerkt kan worden in relatie tot niet gesprongen explosieven. Na een interessant verhaal over historisch vooronderzoek en een projectgebonden Risico Analayse, volgt het knallende hoogtepunt van de middag. In de springkuil krijgt men uitleg over de opsporingstechnieken en de do’s and don’ts bij een opgraving van overgebleven explosieven uit de Tweede Wereldoorlog. Tijdens de spectaculaire finale toont Defensie wat de gevolgen kunnen zijn van het exploderen van munitie. Te starten met een klein slaghoedje, tot en met het laten exploderen van zwaarder geschut.

Gratis kaarten

Na de demonstratie is er gelegenheid tot het stellen van vragen en staat een hapje en drankje gereed in de Onderofficiersmess. De Veiligheids Relatiedag Infratechniek is voor alle belangstellenden gratis te bezoeken. Verplichte registratie kan tot uiterlijk 26 februari via www.vangelder.com/veiligheidsdag. Er is in de kazerne plaats voor maximaal honderd gasten, dus vol is ook echt vol.