Gemeente Westervoort

Gerard Bus is blij met Van Gelder Verkeerstechniek

‘Ik kan er op vertrouwen dat ze hun vak verstaan’

Sinds 1 januari 2018 verzorgt Van Gelder Verkeerstechniek het onderhoud aan de openbare verlichting in de gemeenten Westervoort en Duiven. Dat doet ze naar volle tevredenheid, zo oordeelt Gerard Bus. Hij is toezichthouder en ondersteuner van kabels en leidingen en openbare verlichting bij 1Stroom. Dit is de organisatie die werkt voor de gemeenten Duiven en Westervoort.

De gemeenten zijn elk zelfstandig, maar de ambtenaren leveren alle producten en diensten voor de beide gemeenten. Dit zorgt voor meer capaciteit en een betere kwaliteit van de dienstverlening. Het contract van Van Gelder Verkeerstechniek loopt aan het einde van het jaar af, maar als het aan Bus ligt, gaan ze na 1 januari gewoon verder. “Het loopt hier gewoon goed, dus van mij mogen ze de aanbesteding winnen. Ik zou het jammer vinden als ze hem niet zouden krijgen, maar ik ga daar niet over.”

Tierelier

Van Gelder Verkeerstechniek is de partner van 1Stroom als het gaat om onderhoud en storingen aan de lampen en armaturen. Bus: “We werken met het meldingssysteem MOON. Wij maken melding van een storing of defect en Van Gelder Verkeerstechniek komt binnen tien dagen om het probleem op te lossen. Dat werkt als een tierelier. Zodra de storing is opgelost en wij hem als zodanig in het systeem hebben afgehandeld, kan de factuur worden verstuurd. We hebben ook een nieuw meldsysteem voor burgers in gebruik genomen. Als een kapotte lantaarn niet wordt gemeld, wordt hij ook niet gemaakt. We gaan niet meer zelf alle lantaarns controleren, dat kost veel te veel tijd. Het nieuwe meldsysteem werkt heel handig en de burgers zijn daar blij mee.”

Vertrouwen

Volgens Bus zijn er gemiddeld drie  Van Gelder Verkeerstechniek-mannen aan het werk voor hem. “Ik heb hun mobiele nummers ook, waardoor de lijntjes kort zijn. Wat me heel erg bevalt is hun proactieve houding. Ze kijken verder dan hun neus lang is. Als een andere lantaarn in de buurt ook kapot is, nemen ze die meteen mee. Of ze zetten uit zichzelf een paal recht. Ik kan er op vertrouwen dat ze hun vak verstaan. Het zijn allemaal mannen met verstand van zaken en ervaring.”

Genieten

Bus is geen man die enkel vanachter het bureau zijn werk doet. “Ik ben vaak op het werk te vinden”, vertelt hij. “Als je ziet dat oude meuk weggehaald wordt, en nieuwe geplaatst wordt, loopt het water me in de mond. Daar kan ik zo van genieten. Ik kom ook niet op het werk, puur ter controle, want ik weet wel dat het goed gaat. Je kent mekaar en dat scheelt een slok op een borrel. Als ik een week niet ben geweest, kan ik er gewoon op vertrouwen dat het goed is gegaan.”