“Van Gelder doet er alles aan om tot oplossingen te komen”

Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert groot onderhoud uit in Haarlem. Door middel van een Raamovereenkomst Groot Onderhoud (ROGO) zijn er vier vaste aannemers geselecteerd, waarvan Van Gelder er eentje is. Tot grote vreugde van de gemeente Haarlem.  

“Ik ben erg blij met de raamovereenkomsten”, valt projectmanager en bereikbaarheidscoördinator Arjen de Boo van de gemeente Haarlem met de deur in huis. “Het scheelt natuurlijk tijd, je hoeft niet meer elk jaar een aanbesteding te doen. Maar belangrijker: je bouwt een band op met de partijen.” En zo ook met Van Gelder.

Samenwerking
De verwachtingen van De Boo zijn uitgekomen. “Het is echt een samenwerkingsovereenkomst die je aangaat. Je leert de mensen kennen, het is een fijne samenwerking met Van Gelder.” De band tussen de gemeente en het familiebedrijf is dan ook goed te noemen, benadrukt De Boo. “Ook de omgevingsmanagers zetten in op de samenwerking, ik word overal bij betrokken.

Denken in oplossingen
“Als het even niet zo lekker gaat, doet Van Gelder er alles aan om tot een oplossing te komen”, gaat De Boo verder. “Je ziet op die momenten hoe Van Gelder er als organisatie staat. Zowel de uitvoerende partij als de werkvoorbereiders: iedereen denkt mee en zoekt oplossingen.”

Het familiebedrijf valt ook op door de aandacht voor de klant, meent De Boo. “De klant staat bovenaan. Er wordt geluisterd naar de wensen en gezocht naar mogelijkheden. Van Gelder denkt niet alleen vanuit de aannemer, maar ze zetten in op de relatie.”

Thuis in de stad
Dankzij de raamovereenkomst is het familiebedrijf inmiddels aardig thuis in de stad. En dat netwerk is belangrijk, vindt De Boo. “Je kent de infra, je weet welke wegen belangrijk zijn en je weet hoe je je werk moet organiseren. Dat helpt enorm. Het heeft voor beide partijen alleen maar voordelen. Als ik mag kiezen, dan wil ik zo weer met Van Gelder in zee.”