Van Gelder

Hoe verminderen wij de uitstoot van dieselmotoremissie?

Werken aan projecten betekent werken met allerlei soorten machines. Deze machines werken vaak op diesel. Bij de verbranding van diesel komen er gassen en deeltjes vrij, waaronder DME (dieselmotoremissie). Om blootstelling hieraan te verminderen zetten we bij Van Gelder onder andere zoveel mogelijk elektrisch gereedschap in. Samen met Volandis hebben we een video gemaakt waarin we toelichten hoe we werken met dit elektrisch gereedschap en waarom dit belangrijk is.

DME kan leiden tot allerlei gezondheidsklachten. Reden genoeg om blootstelling aan DME zo laag mogelijk te houden. Niet alleen voor onze eigen medewerkers, maar ook voor de omgeving. Maar welke maatregelen zijn er om blootstelling aan DME zo laag mogelijk te houden?

A-blad DME

Daarvoor gebruiken wij het A-blad DME, waarin inzichten en praktische oplossingen worden aangegeven. Het A-blad is opgezet vanuit de branche en door Volandis, het voormalige Arbouw. Met behulp van het A-blad kunnen we bepalen welke maatregelen we kunnen nemen om blootstelling aan dieselmotoremissie te verminderen. Onlangs hebben we deze kennis vanuit het A-blad overgezet in de praktijk en ingezet voor ons project Betondorp Amsterdam. In Betondorp werken we in een beperkte ruimte en daarom willen we zoveel mogelijk rekening houden met onze omgeving. Omdat DME juist in deze beperkte omgevingen blijft hangen, maken we dus zoveel mogelijk gebruik van elektrisch gereedschap.

Voordelen

Volgens onze medewerkers geeft het werken met elektrisch materiaal diverse voordelen. Zo beperk je bijvoorbeeld geluidsoverlast. Dit is fijn voor de omgeving, maar ook voor onze medewerkers. Je communiceert namelijk veel makkelijker met elkaar en dat zorgt er ook weer voor dat onze medewerkers veilig kunnen werken.

Ben je benieuwd naar meer? Bekijk dan de video voor meer uitleg.