‘Ik weet dat ik gewaardeerd word’

Gertjan Boeve wisselt binnen en buiten af

Hij kwam in 1993 ter tijdelijke ondersteuning van de administratie van Van Gelder. Maar 27 jaar later zit Gertjan Boeve (50) uit Elburg er nog steeds. Van Gelder heeft inmiddels geen geheimen meer voor hem. Gertjan verwerkt de complete financiële informatie, brengt liquiditeiten in beeld en doet de verdere boekhouding.

Veelal alleen werkend in een kantoortje, met weinig afleiding om hem heen, doet Gertjan zijn ding. En dat doet hij meer dan goed, al is hij zelf bescheiden ingesteld. “Ik ga altijd voor kwaliteit”, vertelt hij. “Complimentjes zitten niet in het Van Gelder DNA, maar ik weet dat ik gewaardeerd word. Ik ben blij dat ik bij een familiebedrijf werk en dat voelt gewoon goed. Ik ben qua karakter wel honkvast en loyaal, elk jaar is er wel wat waardoor het werk interessant blijft. Voor de komende twintig jaar ben ik een beetje aan het kijken wat er nog meer bij me past. Ik hoef niet van vandaag op morgen wat anders, maar er borrelt wel wat. Gelukkig is dat intern bespreekbaar en kijken we wat er mogelijk is.”

Voetbal

Gertjan studeerde heao bedrijfseconomie en woont in Elburg met zijn vrouw en twee dochters van zestien en achttien. Beiden voetballen en dat is niet zo vreemd met een vader die ook maar liefst 21 jaar in het eerste van VSCO voetbalde. “Daarna ook nog een paar jaar in het tweede en nu ga ik mijn derde seizoen als trainer van het tweede in”, vertelt Gertjan. “Ontzettend leuk om te doen en een mooie tegenhanger van mijn zittende werk op kantoor. Ik vind het heerlijk om buiten bezig te zijn met de jongens en lekker te trainen. Ik heb twee KNVB-diploma’s op zak en sluit niet uit dat ik ooit nog eens een eerste elftal ga trainen. Wie weet wat de toekomst brengt.”

Overview

Gertjan heeft het naar eigen zeggen goed voor mekaar. “Ik kan hier aardig mijn ding doen, kan op de fiets naar het werk en daarbij heeft Van Gelder ook nog eens uitstekende arbeidsvoorwaarden. Het werk bij Van Gelder heeft me ook altijd in de gelegenheid gesteld mijn dag zelf in te delen. Leuk is de veelzijdigheid aan informatie. Of het nu gaat om inkoop, verkoop en bankzaken, alle facetten komen voorbij. De overview die je hebt over de werkmaatschappijen is leuk en maakt het werk interessant. Ik stel ook de jaarrekening op en ben samen met financieel directeur Henk Jan van der Veer en controller van het SSC Mitchell Harteman verantwoordelijk voor de tussentijdse rapportages.” Van Gelder wil uiteindelijk via een shared servicecenter nog efficiënter werken. “Het zou mooi zijn dat je centraal werkt en elkaar kunt vervangen”, meent Gertjan. “Daar wil ik graag aan meewerken.”