Werken bij Van Gelder

“Als het niet goed zat, was ik allang vertrokken.”

Gert van Dorsten werkte jarenlang in de scheepvaartbranche. Daarna over naar de kabelploegen bij Van Gelder. Toen dat na twaalf jaar minder werk opleverde, besloot hij te gaan werken voor Van Gelder Verkeerstechniek. Een goede keuze, want Gert heeft het nog steeds goed naar zijn zin, al veranderde zijn functie wel al snel.

“Ik liep een jaar mee bij Van Gelder Verkeerstechniek toen de uitvoerder zei: ‘Ben je hier nou nog?’ Toen ben ik gaan leren voor monteur bij de openbare verlichting”, vertelt Gert. “Ik heb de zeevaartschool gedaan en monteur worden was nooit bij mij opgekomen. Dat kwam heel toevallig omdat ik mee kon lopen met de mannen van Van Gelder Verkeerstechniek.”

werken bij Van Gelder

Leerling monteurs

De werksfeer bevalt Gert goed. “Dat komt ook door alle collega’s”, meent hij. “Als er wat is, bellen we elkaar gewoon even.” Gert werkt al 35 jaar bij Van Gelder en heeft dus ook menig collega voorbij zien komen. “Heel veel uitvoerders komen en gaan. De één kan je het beter mee dan met de ander. Hoewel Gert eigenlijk alleen op pad gaat, werkt hij de laatste tijd ook veel met leerling monteurs. “Er moet altijd één iemand op het werk zijn met de volledige papieren. Soms is er niemand en dan neem ik het even over.”

Netjes familiebedrijf

Gert werkt al 35 jaar bij Van Gelder en is van plan om zijn tijd uit te dienen. “Het is leuk, maar zwaar werk en daarom heb ik ook besloten om een dag minder te gaan werken. Ik werk nu vier dagen in de week, maandag tot donderdag. Gelukkig werk ik nog steeds met plezier. Als het niet goed zat, was ik allang vertrokken. Van Gelder is een net bedrijf, loon komt altijd op tijd binnen en ik heb nooit problemen gehad.”

Schademastjes

Vol enthousiasme vertelt Gert wat hij het leukst vindt aan zijn werk. “Het werken in de schade mastjes is toch wel het allermooist.” Soms zitten er ook klussen tegen, maar dat hoort er volgens Gert gewoon bij. “De dagen beginnen vaak simpel, hier en daar wat weghalen of bezig met de schade mastjes. Soms komt er om vier uur nog een mastje binnen, maar die handelen we dan vaak samen even af. Anders moet de storingsdienst komen.”

Vissen

Van maandag tot donderdag is Gert te vinden bij Van Gelder, maar in de weekenden is de kans groot dat je hem in een bootje op het water vindt, met de hengel uitgegooid. Hij heeft een eigen stukje land aan de IJssel waar hij een bootje heeft liggen. “Al twaalf jaar lang. Mijn vrouw en dochters zitten er ook wel eens. Dan gaan ze een rondje varen met de kano. Het is een beetje recreatie. Lekker ontspannen.”