Nieuw kantoor Nijkerk op bijzondere wijze geopend

“Fantastisch”, “erg grappig”, “dit had ik niet verwacht” en “weer eens compleet iets anders.” Kortom, tevreden gezichten bij alles en iedereen, na de zeer verrassende opening van het nieuwe hoofdkantoor van Van Gelder Infratechniek in Nijkerk.

Die verrassing begon, voor de ongeveer honderd aanwezigen (relaties en werknemers van Van Gelder), eigenlijk al bij binnenkomst in de bedrijfshal, die was omgetoverd tot een prachtig chique club. Ze werden welkom geheten door twee vrouwen in opvallende groene pakjes. De dames van Theaterzaken. Die, toen iedereen zo ongeveer binnen was, ook op het podium de regie in handen namen. ‘De commissie van toezicht’, noemden ze zich zelf. Waarbij onder andere het veiligheidsprotocol op een zeer geestige, maar ook zeer duidelijke manier werd uitgelegd.

Samenwerken
Gert Veenhof, directeur van Van Gelder en Marlies Visser, directeur operatie van Liander (Van Gelder’s oudste en grootste opdrachtgever) mochten gelukkig van de commissie van toezicht ook iedereen even toespreken. Visser benoemde in haar toespraak de uitdagingen die er nog liggen op het gebied van veiligheid, energietransitie en ontwikkeling van de klantverwachting. Maar ze sprak ook over samenwerken. Liander wil in de toekomst met aannemers samenwerken op basis van gelijkwaardigheid.

Dat samenwerken was uiteraard ook één van de belangrijke punten in de speech van onze directeur. “Samenwerken binnen onze bedrijven, maar ook zeker met u, is één van de succesfactoren voor de komende jaren”, aldus Veenhof. Na zijn speech opende de directeur van Van Gelder samen met mevrouw Visser officieel het pand door samen door een doek met daarop ‘samen sterk richting toekomst’ te rennen.

Drie cabaretshows
Alle genodigden kregen vervolgens in drie groepen een rondleiding door het pand. Maar niet zomaar een rondleiding. Zij kregen op ludieke wijze de thema’s ‘samenwerken’, ‘betrouwbaarheid’ en ‘opleiden’ voorgeschoteld. Iedere groep kwam langs een cabaretier. Drie cabaretiers in totaal dus, ieder met zijn eigen stijl. Zo nam Jennifer Evenhuis je mee naar 2034 met haar ‘radioshow van de toekomst’. Waarin samenwerken, op de planeet Mars, ook nog steeds heel belangrijk was.

Of wat te denken van ‘de betrouwbare comedyshow’ van Harry Glotzbach. Die met zijn stand-up comedy een aantal relaties van Van Gelder eens stevig aan de tand voelde en op zoek ging naar de vraag hoe betrouwbaar Van Gelder is? Leor C. Grubrev vertolkte het derde en laatste thema: opleiden. We bedoelen natuurlijk Roel C. Verburg, die liet horen dat hij dus heel goed achterstevoren kan praten en ook uitlegde waarom dat heel handig kan zijn. En die met zijn liedje ‘de opa van mezelf’ even toetste hoe hoog het intelligentieniveau in de verschillende groepen lag.

Na drie keer een flinke dosis lachen kwam iedereen weer samen in de bedrijfshal en bedankte onze eigenaar de heer Van de Poll alle aanwezigen en in het bijzonder Marlies Visser van Liander. Daarna werd er onder het genot van een hapje en een alcoholvrij drankje nog lang nagepraat over deze bijzonder opening.

Bekijk hieronder de aftermovie: