“Drukke dagen vind ik niet erg, bezig blijven houdt je scherp.”

Hij is begonnen als stagiair bij een klein stratenmakerbedrijf. Randall Rozenblad wilde zijn horizon verbreden en besloot de GWW-studie op mbo-niveau te voltooien. Toen die succesvol was afgerond, ging hij aan de slag als grondwerker vakman GWW bij Van Gelder. In de avonduren behaalde hij zijn diploma voor de uitvoering. “Dat was de trigger om een stapje verder te zetten en projectcoördinator te worden.”

Om kwart voor zeven schuift Randall aan achter zijn bureau op het kantoor in Rhoon. “Ik maak vrij snel contact met de uitvoerders of projectleiders op de projecten waar ik mee bezig ben. We bekijken de problemen die misschien kunnen opspelen tijdens het project en hoe we die het beste kunnen oplossen”, vertelt hij. Op dit moment is Randall bezig met twee projecten op de Maasvlakte. “Het zijn langlopende projecten waar ik dagelijks wel drie tot vier uur aan kwijt ben. Genoeg te doen dus.”

Drukke dagen

Randall is niet alleen bezig met het contact met de uitvoerders en projectleiders. Ook bewaakt hij de vooruitgang en planning van de projecten, bestelt hij materiaal en kijkt of de onderaannemers zich aan de afspraken houden. “Soms hou ik ook een projectbezoek. Even mijn gezicht laten zien.” Het contact met de onderaannemers en de jongens buiten is wat de drukbezette Randall bestempelt als het leukste aan zijn functie. Er is een gezonde werkdruk. “Drukke dagen vind ik niet erg, bezig blijven houdt je scherp.”

Korte lijntjes

Randall woont ongeveer tien minuten van het kantoor af. “Dat is gewoon prima. Soms werk ik wel ergens anders, zodat ik de jongens buiten kan ondersteunen.” Op het kantoor voelt Randall zich op zijn gemak. “Een fijne werksfeer”, geeft hij aan. “Van Gelder is een groot bedrijf, maar toch zijn er korte lijntjes. Je kan iedereen bellen en gemakkelijk vragen stellen. Het maakt niet uit of het een directeur of uitvoerder is.” Dat Van Gelder ook aandacht en betrokkenheid toont aan de omgeving waarin projecten worden uitgevoerd, vindt de projectcoördinator belangrijk. “Dat moet je als werkgever en aannemer kunnen bieden.”

Jonge kinderen

Als Randall thuiskomt van het werk is de rust nog niet weergekeerd. Hij is namelijk vader van twee jonge kinderen. “Mijn dochter is vijf en mijn zoontje is nu drie maanden. Veel vrije tijd heb ik dus niet”, lacht hij. “Als het moment het toelaat ga ik even sporten of lees ik een boek.” Toen zijn jongste net geboren was, kreeg Randall van Van Gelder de ruimte en tijd om even te genieten van de geboorte. “Ook hebben we cadeautjes gekregen en een kaart. Dat was echt fijn om te ervaren. Echt een familiebedrijf”, benadrukt hij. “Van Gelder is een groot bedrijf met veel medewerkers dus dat ze de moeite nemen om zoiets voor de medewerkers te realiseren spreekt mij echt aan. Het is fijn om te weten dat ze aan je denken.”

Niets te kort

Volgens Randall merk je heel goed dat Van Gelder een familiebedrijf is. “De manier waarop iedereen met elkaar omgaat is heel goed. Het is niet geforceerd, het gaat zoals het gaat. Mijn groei binnen Van Gelder is ook een goed voorbeeld dat er in het bedrijf ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling. Als het aan mij ligt, blijf ik hier nog wel een tijdje hangen. Ik kom niets te kort.”