Relatiedag Van Gelder Infratechniek: heftig en interactief

Voor het derde jaar op rij vond tijdens de Infra Relatiedagen in Hardenberg ook de relatiedag van Van Gelder Infratechniek plaats. Woensdag 6 februari stond het thema ‘werken onder spanning’ centraal. Samen met onderaannemers en eigen collega’s werd dit belangrijke thema besproken.

De relatiedag wordt ieder jaar georganiseerd door Van Gelder Infratechniek, omdat er veel waarde wordt gehecht aan de relatie met onderaannemers en collega’s en omdat we met z’n allen zo veilig mogelijk willen werken. Vandaar ook het thema van dit jaar, omdat er zich nog regelmatig incidenten voordoen met betrekking tot elektrocutiegevaar. 

Gastspreker en GRID-test 

De middag begon met een korte presentatie van KAM-manager Jan-Willem van den Brink over de gevaren en gevolgen van het werken onder spanning. Daarna was het de beurt aan gastspreker en ervaringsdeskundige Willem Schoonenwolf. Hij vertelde het indrukwekkende en heftige verhaal over zijn eigen ongeluk, waarbij hij voor zestig procent over zijn lichaam ernstig verbrand raakte.

Na een korte pauze werd er door Bureau Op Eigen Kracht een andere draai gegeven aan het werken onder spanning. Sportpsycholoog Rico Schuijers, die al vele olympische sporters en teams begeleidde, keek aan de hand van de zogenoemde GRID-test hoe de aanwezigen presteerden onder druk. Een zeer leuke, interessante en interactieve test. Aan de hand van verschillende uitkomsten kon Schuijers heel goed schetsen wat voor mensen er in de zaal zaten en gaf hij ook diverse tips. Al met al een zeer geslaagde middag.