Ronald wil veel leren en ervaring opdoen bij Van Gelder

“Er is hier veel te leren en veel te doen.” Zo vat Ronald van Hattum (32) zijn werk binnen Van Gelder kort samen. Als manager projectbeheersing & contractmanagement is hij verantwoordelijk voor diverse processen binnen integrale projecten. Het gaat dan bijvoorbeeld om veiligheid of risicomanagement. Deze rol vervult hij inmiddels ruim een jaar en met veel plezier. Daarnaast is hij al meer dan vijf jaar werkzaam bij Van Gelder, binnen projectbeheersing en contractmanagement. En hij is hier nog lang niet uitgekeken.

Van Gelder is de eerste ‘echte’ werkgever van Ronald. Al nam hij een iets andere route dan de meeste scholieren doen. Ronald besloot namelijk na zijn middelbare school om voltijd te gaan werken. “In het weekend was ik al altijd aan het bijklussen bij stratenmakers of grondverzetbedrijven bij ons in de regio. Dat vond ik mooi werk en daarom ben ik eigenlijk na school dat gewoon blijven doen. Bij ons in Herveld zijn veel van dit soort bedrijven, dus er was werk zat. Maar na een paar jaar had ik het eigenlijk wel gezien. Het buitenwerk is immers niet altijd even leuk. Zeker niet als het regent, waait of koud is. Ik heb het een paar jaar volgehouden en besloot toen om weer naar school te gaan.”

Studeren

Ronald was twintig toen hij zich melde voor het mbo. Hij kreeg zó de smaak te pakken van het studeren, dat hij er ook nog even een hbo-opleiding Civiele Techniek achteraan deed. “Dat was een mooie tijd”, zegt hij lachend. “Van negen tot twee studeren en daarna nog lekker werken. Ik denk met heel veel plezier terug aan mijn studententijd. Al moet ik er nu niet meer aan denken om de halve dag te rekenen.” Ronald was uiteindelijk 27 jaar toen hij klaar was. En toen kon het solliciteren beginnen.

Platte organisatie

Ronald is eerlijk als hij zegt dat het niet meeviel om een leuke baan te vinden. “Veel bedrijven hadden een personeelstop, ook mijn oud stagebedrijven. Ik kende Van Gelder van een groot project dat ze samen met mijn stagebedrijf Mobilis deed. Wat me aantrok is de vakkundigheid, het vakmanschap hier. Van Gelder is een relatief klein bedrijf en daar hou ik van. Je kunt bij iedereen binnenlopen. De platte organisatie sprak me aan.”

Ambitie tonen

Ronald begon als projectcoördinator bij een klein projectteam en waardeerde de hulp die hij van alle kanten kreeg. “Ik had ook een bedrijfscoach, die me intern verder heeft opgeleid. Maar je moet het hier ook zelf doen. Het mooie is dat je heel snel bepaalde kansen krijgt, maar je moet het zelf wel laten zien en je ambitie tonen. Ook is het belangrijk om zorgvuldig te werken en te zorgen dat alles geraakt wordt en gedekt is. Daarbij is het zaak om te blijven leren. Afgelopen jaar heb ik het JOK-traject gedaan en daarin heb ik meer over communicatie geleerd. Zowel intern als extern. Ik zie mijn toekomst zeker bij Van Gelder, maar wil ook blijven leren. Ik wil nog veel meer ervaring opdoen en vind vooral het groot asfaltwerk geweldig. Als die mannen in de weekenden bezig zijn, ga ik graag even kijken. Het blijft geweldig om te zien hoe iets uiteindelijk wordt.”