sroi-traject van gelder

Raymond van Westerloo krijgt baan bij Van Gelder na succesvol SROI-traject

‘Je moet natuurlijk wel zelf laten zien wat je in je mars hebt’

“Er zijn veel mensen met voldoende capaciteiten die, om welke reden dan ook, geen kans maken op een leuke baan.” Aan het woord is de 53-jarige Raymond van Westerloo. Hij behoorde jarenlang tot deze groep, maar wist door een goede inzet en hard werken verder te komen. Sinds november is hij de beheerder van het depot aan de Petroleumhavenweg in Amsterdam.

sroi-traject van Gelder

Ooit zat hij op kantoor. Na zijn opleiding meao had Raymond van Westerloo diverse banen in de administratie en buitendienst. Daarna raakte hij vrij lang werkeloos en wilde met een groep vrienden voor zichzelf beginnen in de stage- en podiumbouw. Helaas kwam dit uiteindelijk niet van de grond, waarna weer een periode van werkeloosheid volgde. Hij werkte vervolgens als assistent timmerman bij een bouwbedrijfje in Aalsmeer, totdat het werk daar op was. Raymond kwam weer op straat te staan.

Gebiedsmanager

Maar niet voor lang. Want Raymond kon via een SROI (Social Return On Investment) traject aan de slag op een project van Van Gelder als Gebiedsconciërge in Amsterdam Tuindorp Buiksloot. Daar werd een gehele volkswijk opnieuw ingericht. Raymond was eerste aanspreekpunt van alle bewoners en zorgde voor de veilige aan- en afvoer van materialen. Een baan waar hij als rasechte Amsterdammer enorm van genoot. “Ik ben het liefste de hele dag druk, lekker met mensen omgaan en dingen regelen”, vertelt hij. “Maar in september was het werk gereed. Ik heb toen aangegeven dat ik graag bij Van Gelder verder wilde en dat is gelukt. Ik ben nu depotbeheerder en dat is super.”

Maatwerk

Marriët de Jonge, Hoofd P&O is blij met Raymond. “We vinden binnen ons familiebedrijf dat iedereen een tweede kans verdient”, vertelt ze. “Daar werken we graag aan mee. Als het lukt, heb je vaak een heel trouwe medewerker.” Toch neem je wel een risico om iemand met een zogenaamde SROI-status aan te nemen, zo meent Marriët. “Je weet niet hoe het uit gaat pakken. Soms gaat het van een leien dakje, maar een andere keer heeft iemand echt veel ondersteuning nodig. En soms vallen mensen ook terug en dan scheiden onze wegen zich weer. Het is altijd maatwerk. Je moet wel in de bedrijfscultuur passen en de werkafspraken nakomen. Zeven uur beginnen is ook echt zeven uur beginnen. Daar moet je van op aan kunnen. Maar als iemand een goede arbeidsmoraal heeft, dan zijn we daar zeker niet terughoudend in. Bij Van Gelder hebben we tussen de tien en twintig mensen in een SROI-traject. Zeker tachtig procent mag daarna blijven als er, naast een vacature, genoeg draagvlak is op het project. Dat is het allerbelangrijkste. Als de collega’s het niet zien zitten, dan doen we het niet.”

Geen nummer

Raymond heeft inmiddels ook geen SROI-status meer. “Ik heb een jaarcontract gekregen en daar ben ik erg blij mee. Het is heel belangrijk dat Van Gelder dit doet. Het is een groot bedrijf, maar je bent hier echt geen nummer. Je moet natuurlijk wel zelf laten zien wat je in je mars hebt. Dat betekent hard werken, maar dat is niet erg. Daar wordt niemand minder van. Ik sta ook open om nieuwe dingen te leren. Ik heb me nog niet heel erg verdiept in mijn carrière, maar ik ga alle mogelijkheden op termijn goed bekijken. Ik ben nu eerst gewoon heel blij met mijn baan op het depot. Er is heel lang geen beheer geweest, dus ik ben begonnen met opruimen en breng een beetje lijn aan. Zodat alles een vaste plaats krijgt. Net als ik.”