Van Gelder blijft stabiele partij in Cobouw50

De Van Gelder Groep is in de jaarlijkse Cobouw50, de ranglijst met de vijftig grootste bouwbedrijven van Nederland, nog steeds in de subtop te vinden. Vorig jaar eindigde Van Gelder als veertiende, dit jaar als vijftiende. De lijst, op basis van bedrijfsopbrengsten, werd gisteren bekendgemaakt op het Cobouw Event in Amsterdam.

De bedrijfsopbrengsten stegen bij Van Gelder van bijna 325 miljoen in 2015 naar bijna 329 miljoen in 2016. In de Cobouw50 wordt Van Gelder als volgt omschreven:

“De busjes van Van Gelder zie je door het hele land. Er zijn maar weinig infraklussen waar niet ook een paar medewerkers van het Veluwse infrabedrijf aan meewerken. Van Gelder is dan ook al jaren kampioen in het aannemen van betrekkelijk kleine klussen. Daarmee timmeren ze ook al jaren flink aan de weg. Medewerkers van Van Gelder waarderen hun werkgever. Het bedrijf uit Elburg eindigt de laatste jaren steevast net in of vlak achter de top-10 van Beste Werkgevers in de bouw.”

Kernwaarden

Die stabiele omzetgroei en de waardering van werknemers dankt Van Gelder vooral aan het vasthouden aan de kernwaarden: betrouwbaarheid, veilig werken, vakmanschap, ondernemend, samenwerken en korte lijnen.

In het werken voor grote opdrachtgevers zit ook een stijgende lijn en de verwachting is dat die lijn wordt doorgezet, mede omdat Van Gelder vol ingezet heeft op de toekomst, waarbij duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Zo is er een nieuwe duurzame asfaltinstallatie in Tiel gebouwd en is er een inline paver, een asfaltmachine die twee lagen in één keer legt, aangeschaft. Ook zijn er verbeteringen doorgevoerd aan sleufloze technieken om kabels en leidingen te leggen. Allemaal goede voorbeelden van het feit dat Van Gelder klaar is voor de toekomst.