Van Gelder doneert overalls aan verzorgingshuis in Wapenveld

Alleen samen krijgen we het coronavirus in Nederland onder controle. Daarom heeft Van Gelder 250 saneringsoveralls beschikbaar gesteld aan het zorgpersoneel van verzorgingshuis Rehoboth in Wapenveld.

Rehoboth in Wapenveld

Van Gelder medewerker Dennis Langenberg hoorde van zijn vrouw, die in het verzorgingshuis werkt, dat er een tekort was. “Ze waren in nood omdat er simpelweg te weinig bescherming voorradig was om hun werk veilig uit te kunnen voeren”, vertelt hij. “Ze waren door hun voorraad heen. Dat zou betekenen dat ze zonder bescherming moesten werken. Dat kan natuurlijk niet. Daarom zijn we direct in actie gekomen. We hebben snel geschakeld en gekeken wat we voor het zorgpersoneel konden doen. Ik heb van de materieeldienst er honderd gekregen, ook nog eens honderd van Van Gelder Rail en tenslotte vijftig van Van Gelder Infraservices. Op deze korte termijn hebben we dus 250 overalls bij het verzorgingshuis kunnen langsbrengen. Deze overalls gebruiken wij normaal voor saneringswerkzaamheden.”

Volgens Langenberg was het ontroerend om te zien hoe blij de medewerkers waren met de geboden beschermingsmiddelen. “Maar het voelt een beetje de omgekeerde wereld. Want wíj zijn juist ontzettend blij dat zij in deze crisis doorwerken, vaak met gevaar voor hun eigen gezondheid of die van hun naasten. Het is fantastisch dat deze mensen zich zo inzetten om ouderen met een zwakke gezondheid te verplegen. Het voelt dan ook niet meer dan normaal om ook ons steentje bij te dragen, hoe klein ook. Laten we hopen dat dit alles voldoende voor hen is om veilig te kunnen werken.”