Van Gelder druk bezocht tijdens open dag Windpark Bouwdokken

Op zaterdag 23 september stelde Windpark Bouwdokken zijn bouwterrein open voor nieuwsgierige bezoekers en omwoners. Dit met een groot succes! Rond de 900 bezoekers waren aanwezig op de open dag en gingen in gesprek met E-connection en haar aannemers, waaronder Van Gelder. Voor bezoekers was het mogelijk alle facetten van de bouw te bekijken en ook voor de kinderen was er genoeg te doen.

Belevenisstrandje
In samenspraak met Nationaal Park Oosterschelde is er besloten om naast de nieuwe poelen een belevingsstrandje aan te leggen. Zo konden bezoekers niet alleen luisteren naar de uitleg over de fundaties en het materiaal, maar ook een kijkje nemen op het belevingsstrandje. Medewerkers van het Nationaal Park gaven uitleg over het leven in en rondom het water en kinderen konden zelf aan de slag om krabbetjes te vangen.

Van Gelder van de partij
Medewerkers van Van Gelder beantwoorden alle vragen over de netaansluiting. Via het transformatorstation in het windpark gaat de stroom via een ondergrondse 28 km lange hoogspanningskabel naar het TenneT-station in Goes. Daar wordt de stroom op het landelijk net toegevoegd. Aan de hand van filmpjes was te zien hoe de aanleg van zo’n kabel in zijn werk gaat en welke bijzondere werkzaamheden daar voor nodig zijn.

Bezoekers onder de indruk
Enercon en E-connection legden aan bezoekers uit hoe de opbouw van een windturbine verloopt. Vele bezoekers hadden graag de complete turbine van binnen gezien, echter was dit niet mogelijk vanuit veiligheidsoverwegingen. De voormontageplaats was deze dag ook opengesteld voor de bezoekers. Men vond het zeer indrukwekkend om de onderdelen op de grond te zien liggen, waardoor pas duidelijk was hoe groot het eigenlijk is.

Al met al een zeer geslaagde dag, waar zowel bezoekers als organisatie met veel plezier op terugkijken!