Van Gelder komt in beweging

Het startschot heeft geklonken. Vanaf 2018 zet Van Gelder nog meer in op duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers. Waarbij het belangrijkste is: hoe bereiken onze mensen in goede gezondheid de pensioengerechtigde leeftijd? Daarbij is inzicht in de eigen persoonlijke situatie de eerste stap. Twintig collega’s zijn daarom begonnen aan een pilot, om er achter te komen hoe gezond ze eigenlijk leven en hoe ze daar invloed op hebben.

Die goede gezondheid en energie is één van de belangrijke aspecten van duurzame inzetbaarheid. Denk daarbij aan de fysieke belastbaarheid. Andere belangrijke aspecten zijn:

  • Vakkennis en vaardigheden
  • Werkplezier, motivatie en betrokkenheid
  • Balans tussen werk en privé

Wij willen dat onze medewerkers zich meer bewust worden van deze aspecten. Om te beginnen zetten we met de pilot dus in op gezondheid en energie. Tien collega’s zullen de komende maand met een ‘activity tracker’ bijhouden hoeveel ze per dag bewegen. De resultaten van die tracker zullen worden bekeken en besproken op de ‘gezond werken dag’, die volgende maand plaatsvindt op Papendal.

Op die dag voegen zich nog tien andere collega’s bij de andere tien. Die twintig collega’s zullen op Papendal leren wat een ideale werkdag is volgens een gezond schema. Aansluitend zullen zij een individuele health check doen, uitgevoerd door instituut Pim Mulier. Bij die check wordt gekeken naar:

  • Bloeddruk en bloedwaarden; cholesterol (uitgesplitst) en glucose via vingerprik
  • Lichaamssamenstelling; lengte, gewicht, BMI, middelomtrek en vetpercentage
  • Submaximale conditietest (fietstest waarbij de hartslag gemeten wordt)

De resultaten van die health check worden in een persoonlijk en vertrouwelijk leefstijlgesprek besproken met de betreffende deelnemer, die daarna een advies ontvangt voor een eventuele follow-up. Uiteindelijk wordt de gehele pilot geëvalueerd en kunnen andere collega’s van de management bv’s zich gaan aanmelden voor de health check.

Heb je ook goede tips voor duurzame inzetbaarheid van onze collega’s? Laat het weten via .