Van Gelder steunt Nationale Park De Hoge Veluwe

Duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen, dat vinden we belangrijk bij Van Gelder. Daarom zijn wij vanaf dit jaar partner geworden van Stichting Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Dit nationale park is één van de mooiste en groenste stukjes van Nederland.

Wij zijn partner geworden omdat we ons verbonden voelen met Gelderland en het park daar middenin ligt. Veel projecten bij Van Gelder bevinden zich op de Veluwe, het is zeg maar het hart van ons werkgebied. Met deze duurzame investering in de natuur willen wij er aan bijdragen dat het park in stand wordt gehouden.

Vergaderen en fietsen

Naast de sponsoring hopen wij als Van Gelder ook nog op andere manieren bij te dragen aan het behoud van het Nationale Park De Hoge Veluwe. Zo zijn wij uiteraard beschikbaar om eventuele onderhoudswerkzaamheden in het park te realiseren en hopen wij ook onze partners weer enthousiast te krijgen voor dit stuk natuur. Daarom zullen we ook regelmatig vergaderen in een van de faciliteiten op het park en zijn de zeer bekende witte fietsen natuurlijk uitermate geschikt om rond lunchtijd even in beweging te komen.

Natuur en cultuur

Zelf beschrijft Stichting Nationale Park De Hoge Veluwe het als een unieke combinatie van natuur en cultuur. Je kunt er immers ook terecht in het Kröller-Muller Museum. Het is nog steeds geheel in de geest van Anton en Helene Kröller-Muller, de grondleggers van het park. Anton wilde een landgoed waarop hij kon jagen met zakenrelaties, vrienden en familie, terwijl Helene zich verdiepte in kunst.

Je kunt in het Nationale Park De Hoge Veluwe dus een bezoek aan het museum brengen en genieten van de diversiteit in natuur. Van een dennenbos, naar een uitgestrekt heideveld, tot eindeloze stuifzandvlakten.

Alle informatie over het Nationale Park De Hoge Veluwe vind je hier.