Samenwerken aan ontwerp

In een bouwteam bundelen meerdere partijen hun krachten om zo samen tot het beste resultaat te komen. Het is een samenwerkingsovereenkomst waarbij een opdrachtgever en een aannemer in de voorbereiding van het project al samenwerken. Een uitgewerkt ontwerp is er niet, maar wordt samen met een aannemer in de voorbereiding gerealiseerd.

Werken in een bouwteam is efficiënt en zorgt voor minder verspilling van tijd en geld. Daarom kiezen steeds meer bouw- en infraorganisaties voor een bouwteamovereenkomst. Want door van elkaar te leren, creëer je kansen.

Voordelen bouwteam

Een bouwteamoverkomst vraagt bij de start van het project om meer inzet, maar uiteindelijk heeft het voor alle betrokkenen voordelen. Een aannemer denkt namelijk in de ontwerpfase al mee over de uitvoering van het project. Aangezien alle bouwteamleden aan hetzelfde doel werken, verloopt de samenwerking prettiger en effectiever. Het project wordt vanuit alle invalshoeken bekeken, waardoor mogelijke risico’s eerder naar voren komen en daardoor snel worden opgelost.

Daarnaast ontstaat er meer ruimte om duurzame en circulaire technieken toe te passen. Zo worden de inzet van elektrisch materieel en hergebruik van materialen al bepaald in de ontwerpfase.

Bouwteamovereenkomst met Van Gelder

In een bouwteamovereenkomst zetten wij als Van Gelder onze integrale expertise in om het beste resultaat te realiseren. Een mooi voorbeeld is de aanleg van elektrische buslaadvoorzieningen in Zwolle. Meerdere disciplines van Van Gelder hebben hun kennis en kunde in een bouwteamsamenstelling gebundeld om zo te werken naar de beste oplossing.

Onze vakmensen zetten graag hun ervaring en deskundigheid in om het beste uit een project te halen. In 2020 zijn we aan de slag gegaan met het vergroenen en verduurzamen van de Akkers in Schiedam.