Circulair asfalt als primeur in Brabant

De N625 ter hoogte van Maren-Kessel krijgt vanaf maandag 24 oktober 2016 een grote onderhoudsbeurt en wordt ingericht als 60 kilometer-weg. De onder- en tussenlagen van het nieuwe asfalt dat wordt aangebracht bestaan uit materiaal dat voor 97,5% gerecycled is. Met deze reconstructie wordt de weg ook een stuk veiliger. Van Gelder is aannemer van dit werk en voorstander van circulaire asfalt waar dit mogelijk is.

De provincie Noord-Brabant is steeds op zoek naar meer duurzame mogelijkheden om haar wegen aan te leggen en te onderhouden. Op een gedeelte van de N279 bij Veghel is onlangs als proef een innovatieve asfaltsoort aangebracht, een deklaag die voor 83% uit gerecycled materiaal bestaat. Op de N625 bij Maren-Kessel gaat de provincie ook gerecycled asfalt gebruiken. Het grote verschil met de N279 is dat het hier geen proef betreft en dat het gerecyclede materiaal over het hele traject in de onder- en tussenlagen van het asfalt wordt toegepast.

Primeur voor Brabant

Het onderhoud aan de N625 gaat op maandag 24 oktober van start. De eerste stap is het deels verwijderen van het oude asfalt. Deze asfaltresten worden vervolgens gebruikt als de basis voor het nieuwe asfalt. De basis bestaat voor 97,5% uit gerecyclede bouwstoffen, waar dat normaal gesproken gemiddeld 50 tot 60% is. De kosten voor dit gerecyclede asfalt, ook circulair asfalt genoemd, liggen op hetzelfde niveau als regulier asfalt. Circulair asfalt is bovendien minder milieubelastend, sterker en heeft een langere levensduur dan gewoon asfalt.

Veilige weg

Al jarenlang staat de N625 van Lith naar Maren-Kessel op lijsten met onveilige wegen. Veranderingen die worden ingevoerd zijn onder meer de welbekende drempels, fietssuggestiestroken, het gele asfalt en de verlaging van de snelheidslimiet naar 60 kilometer. Als alles meezit, zal de verbeterde situatie vanaf 7 november in gebruik worden genomen.