elektrisch materieel

Van Gelder investeert wederom fors in elektrisch materieel

Van Gelder blijft investeren in duurzaam materieel. Onlangs zijn vier uiterst schone machines aangeschaft door het infrabedrijf. Zo is een handtekening gezet onder het koopcontract van een volledig elektrische asfaltspreidmachine. Deze Dynapac asfaltspreidmachine heeft een werkbreedte van 2,5 tot 5 meter en wordt in oktober 2022 geleverd. De 100% elektrische asfaltspreidmachine stoot lokaal geen CO2 en fijnstof uit en heeft daarmee geen negatieve invloed op het lokale leefklimaat. 

Medio oktober werd bekend gemaakt dat een wals met de hoogst verkrijgbare emissienorm, namelijk Stage V, is geleverd aan Van Gelder. Verder arriveerde eind oktober de eerste elektrische, mobiele graafmachine van 6,1 ton. De basis wordt gevormd door een Volvo EW 60 die door Limach uit Ede werd omgebouwd. Exact een jaar na ondertekening van het koopcontract arriveerde deze graafmachine in Elburg om daarna vooral ingezet te gaan worden op projecten in de grote steden. Ook heeft Van Gelder sinds kort vier elektrische vrachtwagens in gebruik.  Tenslotte wordt nog voor de zomer van 2022 een asfaltafwerkmachine met een werkbreedte van 3 tot 6 meter met een Stage-V motor in gebruik genomen. 

elektrisch materieel

Duurzame ambities

Onder meer samen met partners Dynapac en Van der Spek in Vianen is nu een flinke stap gezet richting het realiseren van de duurzame ambities van Van Gelder. “Fantastisch dat Van Gelder blijft investeren in duurzame machines”, benadrukt Maarten de Bree van Van der Spek. “Daarmee toont Van Gelder zich een van de koplopers in de markt.”

Toekomstige generaties

De voordelen van de elektrische machines op het gebied van duurzaamheid zijn groot, zo vertelt Leendert Ripping, directeur Aannemingsmaatschappij Van Gelder: “Om in 2030 volledig klimaatneutraal te kunnen opereren en in 2050 volledig circulair, is de inzet van elektrisch materieel noodzakelijk.  Zo kunnen we op emissie absoluut het onderscheid maken op de aan te nemen projecten. Daarmee verlagen we onze impact op het milieu en helpen we onze partners bij het realiseren van hun duurzame doelstellingen. Bovendien dragen wij als Van Gelder bij aan een gezonde en veilige woonomgeving. Dat doen we niet alleen voor onszelf, maar vooral ook voor toekomstige generaties.