IJsvrije wegen dankzij gras?

160708-grassap_machineHet is misschien nog een paar winters wachten, maar over enkele jaren zijn sommige wegen in Noord-Holland misschien ijsvrij en veilig dankzij gras. Gras dat even daarvoor nog groeide in de berm van de weg. Van Gelder participeert mee in deze innovatie als aannemer en door betrokkenheid bij het bestek; onderhoud wegen Regio 5 Zaanstreek en Waterland.

Met gras kun je meer dan je denkt, weet ook Hillebrand Breuker van de provincie Noord-Holland. “Gras kun je uitpersen, dan krijg je sap en vezels. De vezels kunnen bijvoorbeeld worden gebruik in de papierindustrie. Maar toen ik er een keer mee bezig was, viel me op dat het sap behoorlijk zout is. Ik dacht: daar moet ik wat mee.”

Mogelijkheden van grassap
De provincie zocht contact met TU Delft en bedrijven Van Gelder en Van Bodegom om samen te gaan werken aan het idee. Begin deze maand presenteerden ze de plannen voor een onderzoek naar de mogelijkheden van grassap. Hoewel dat onderzoek nog moet beginnen is Breuker positief. “We willen graag innoveren, we pakken het nu aan en we zien wel waar we uitkomen.” Als alles goed gaat, kan grassap straks in de mix die de provincie nu gebruikt om wegen ijsvrij te houden. Die mix bestaat nu vooral uit zout (natriumchloride) en calcium. “Maar dat zout is slecht voor het milieu.” Uit onderzoek blijkt dat kleine dieren ziek kunnen worden van het worden van het drinken zout water en bomen en planten hebben last van verzilting van de bodem door het strooizout. “We willen nu onderzoeken of we met het inzetten van grassap net zo effectief gladheid kunnen bestrijden en tegelijk minder zout kunnen gebruiken.”

Haalbaar plan
Het verwerken van gras tot strooimiddel heeft nog een ander voordeel: het maakt het opruimen van het gemaaide gras financieel haalbaar. Breuker: “De goedkoopste manier van bermonderhoud is klepelen, daarbij laat je alles wat je maait liggen in de berm. Maar voor de biodiversiteit is het beter om het op te ruimen. Dat is echter duur. Door het gras te persen en weer te gebruiken, maak je dat haalbaar. Zo kunnen we als provincie meerdere vliegen in één klap slaan: meer biodiversiteit, het stimuleren van een circulaire economie en minder schade aan het milieu en bodemleven.” In 2012 deed dr. ig. Pieternel Claassen van Wageningen UR óók onderzoek naar het maken van strooizout uit gras. Maar daarbij ging het om een speciaal soort zout, CMA, dat biologisch afbreekbaar is. Dat moet worden gemaakt uit fermentatie van grassap. Claassen: “Het opwerken van calcium magnesium acetaat (CMA) bleek een lastig proces. CMA kan ook worden gewonnen uit petrochemie, maar dat is geen hernieuwbare grondstof. CMA is afbreekbaar en daardoor veel beter voor het milieu, maar het is ook flink duurder dan gewoon strooizout.”

Effect op asfalt
Noord-Holland kiest dus voor het inzetten van grassap zonder er eerst CMA van te maken. Toch zijn er nog veel vragen, geeft ook Breuker toe. “Daarom willen we graag samenwerken met TU Delft. We moeten onder andere kijken hoe we het grassap goed kunnen bewaren, hoe we het effect kunnen optimaliseren en wat het effect is op het asfalt. Grassap is zuurder, dus dat kan van invloed zijn op de onderhoudskosten van het wegdek.” De komende jaren wil de provincie onderzoeken of het haalbaar is om op grote schaal met grassap te gaan strooien. Daarvoor moet ‘de hele keten op de schop’. “Maar we beginnen ook al klein, door bijvoorbeeld komende winter al op onze eigen steunpunten met grassap gladheid te bestrijden.” Van Gelder is trots om mee te mogen werken aan deze innovatie. Het bedrijf geeft hiermee invulling aan één van de strategische doelstellingen die door de directie zijn vastgesteld; innovatie stimuleren en onderscheidend te zijn in de markt. Daar waar mogelijk worden geïnteresseerden op de hoogte gehouden over de voortgang van het project.

nieuw-grijs-pijltje-extra-witruimteBekijk hier de video over het onderwerp