‘Ik ben zelf maar een soort tankstation begonnen’

Al drie jaar lang is Van Gelder verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de wegen en openbare verlichting van het havenbedrijf Rotterdam. En ook bij dit project kwam het duurzaamheidsvraagstuk om de hoek kijken. Projectleider Peter Dekker kwam er al snel achter dat de grootste winst op het contract zat in de uitstoot door brandstof.

“Je rijdt soms dertig kilometer om ergens een verkeersbord of een klinker te vervangen”, vertelt de projectleider. “En dat zijn veel kilometers voor zo’n klein klusje. Kilometers die je rijdt op diesel.” De vraag wat er beter kon bleef door zijn hoofd spoken. “De grootste uitstoot zit in de brandstof, dat was duidelijk. We zijn toen met verschillende partijen om tafel gegaan om te kijken hoe we deze uitstoot konden reduceren.”

Biobrandstof

De keuze viel uiteindelijk op hydrotreated vegatable oil (HVO), een fossielvrije  biobrandstof gemaakt van gecertificeerde afval- en reststromen. “Deze synthetische diesel zorgt voor tachtig tot negentig procent CO2-reductie”, legt Dekker uit. Alle busjes en al het materieel tanken inmiddels HVO brandstof.

Pompstation

Maar hoe zorg je er dan voor dat alle busjes, zowel de eigen als de inhuur, ook daadwerkelijk op tijd kunnen tanken? “Simpel”, vertelt de projectleider lachend. “Ik ben zelf een soort tankstation begonnen.” Inmiddels staan er bij de haven twee grote opslagtanks. Door middel van een registratiesysteem kan iedereen die voor Van Gelder werkzaamheden uitvoert binnen het havencontract, tanken.

Dashboard

“Alle machines kunnen op deze brandstof draaien”, vertelt Dekker trots. “We trekken hierin samen op met het Havenbedrijf Rotterdam en Id Verde, die het groenonderhoud in de haven uitvoert. We hebben tenslotte allemaal hetzelfde doel: de CO2-uitstoot terugdringen. Met het dashboard wat al eerder ontwikkeld is binnen ons bedrijf, kunnen we precies berekenen welke besparingen we doen en hoeveel reductie je precies haalt.”

De kersverse pomphouder is ook ambitieus richting de toekomst. “Het idee is om 188.000 liter HVO te verstoken in ons machinepark. Anders was dat reguliere diesel geweest, reken maar uit…”