Kademuren Amsterdam

Van Gelder gaat met Kademakkers de kademuren in Amsterdam vernieuwen

Aannemingsmaatschappij Van Gelder gaat de komende jaren aan de slag met het herstel en de renovatie van binnenstedelijke kademuren in Amsterdam. De gemeente Amsterdam heeft onlangs de Samenwerkingsovereenkomst Kademuren (SOK) gegund aan Kademakkers. Dit is een samenwerking tussen Aannemingsmaatschappij H. van Steenwijk B.V., Mobilis B.V. en Van Gelder.

De gemeente gunt het werk in totaal aan drie partijen. Naast Kademakkers krijgen tevens Beens Groep B.V. en Dura Vermeer de opdracht om de kades in Amsterdam gezamenlijk te vernieuwen en toekomstbestendig te maken.

Van Gelder gaat de komende zes jaar – met verlengopties van twee keer twee jaar – met Kademakkers aan de slag om maar liefst 200 kilometer aan kademuur te vernieuwen in Amsterdam. De kades verkeren in slechte staat en worden seriematig aangepakt. Het project is onderdeel van het programma “Bruggen en Kademuren” van de gemeente Amsterdam.

Kademuren Amsterdam

Van links naar rechts: Marcel Krikke  ( Procesmanagerer versnelling), Frank de Reus ( Projectmanager), Erik van Wezep ( Strategisch manager), Mark Geertman ( Omgevingsmanager).

Bedrijfsleider Remco Kok van Van Gelder is bijzonder ingenomen met de prestigieuze klus die hij mag begeleiden voor Van Gelder. “Door onze grote expertise op het gebied van kademuren en omgevingsmanagement, gaan we een enorme bijdrage leveren aan het ontwerp en advies in de werkvoorbereiding. Hiermee realiseren wij een versnelling van de vernieuwingsopgave, met als doel om maar liefst duizend meter kademuur per jaar te vernieuwen. De Kademakkers gaan samen met de gemeente Amsterdam met veel enthousiasme, trots en plezier aan de slag met deze complexe opgave om samen de stad Amsterdam veiliger en nóg mooier te maken.”

doorEugénie de Kreij Civiel