Kruising Blaloweg Zwolle vernieuwd

Maandag 14 november 2016 hebben wethouder René de Heer van de gemeente Zwolle en gedeputeerde Bert Boerman van Overijssel gezamenlijk symbolisch de eerste verkeerslichten op de kruising Blaloweg – Katwolderweg geplaatst.

Vergroten capaciteit kruising voor komst bouwmarkt
Begin 2018 opent de Duitse bouwmarktketen Hornbach  een vestiging in Zwolle. Vooruitlopend daarop is de kruising in de Blaloweg nu vernieuwd. Niet alleen is de kruising vergroot, Van Gelder heeft deze kruising nu ook voorzien van een verkeersregelinstallatie. Deze verkeerslichten regelen de straks de voorrang op deze kruising.

Bereikbaarheid omgeving 
De gemeente Zwolle is opdrachtgever voor de werkzaamheden van Aannemingsmaatschappij Van Gelder. Naast de aannemingsmaatschappij, is Van Gelder Verkeerstechniek verantwoordelijk voor het plaatsen van de nieuwe verkeersregelinstallatie. Voorafgaand en tijdens de werkzaamheden is er intensieve afstemming met een aantal direct aanliggende bedrijven. Deze blijven gedurende de werkzaamheden bereikbaar. Ook het verkeer op de Blaloweg, een drukke route door Zwolle, kan gewoon doorgang vinden, op enkele nachtafsluitingen na.

feestelijk-moment-blaloweg-2 feestelijk-moment-blaloweg-3  feestelijk-moment-blaloweg-1