Nieuwe meetwagen voor de ‘kabeldokter’

De ‘kabeldokter’, zo wordt Joey van de Pol ook wel eens genoemd. In de meetwagen gaat hij erop uit om alle soorten kabels te lokaliseren. Laagspanning, middenspanning, openbare verlichting: alles wat met elektriciteit te maken heeft kan Joey lokaliseren.

Nieuwe meetwagen

Aangezien de oude meetwagen op was, en het maximum aantal kilometers bereikt had, heeft Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken een nieuwe meetwagen aangeschaft. Een forse investering, maar wel eentje die het waard is. “Je kunt nu een fout opsporen zonder de hele straat open te gooien. Dat scheelt geld, overlast en veel tijd. Soms meet ik wel eens kabels die kilometers lang zijn”, vertelt de meettechnicus.

Vakmanschap

Joey heeft verschillende trainingen gehad voor het werk met de meetwagen, maar heeft het meeste geleerd door mee te lopen. “Je leert het meten het beste door het te doen. Ik moet kunnen lezen wat die auto je laat zien, kunnen begrijpen wat er op het beeldscherm gebeurt.”

Vakantiepark

Het mooiste vindt Joey dat hij daadwerkelijk mensen kan helpen met de meetwagen. “Laatst was ik op een vakantiepark, 35 gezinnen hadden geen spanning meer. Na drie uurtjes kon ik ze het blijde nieuws vertellen dat de kabel gerepareerd kon worden. Harstikke mooi.”

Diagnose-aanhanger

Een paar maanden geleden investeerde Van Gelder ook in een diagnose-aanhanger. De specialistische aanhanger kan in een voorstadium kijken of een probleem in de kabel aanstaande is. Hierdoor kan spanningsuitval voorkomen worden.

Klaar voor de toekomst

“We kunnen nu een alles bedienen vanuit de auto. Ik ben blij dat Van Gelder de keuze heeft gemaakt om een nieuwe aan te schaffen, zodat we doorkunnen en met een frisse auto op de weg zitten. Wij zijn klaar voor de toekomst.”

 

doorAnnerieke van der Hulst Civiel