Stadsboulevard Assen stap dichterbij: brugdelenRolderdek aangebracht

Op 18 oktober zijn de liggers van het vernieuwde Rolderdek in Assen aangebracht. Wethouder Harmke Vlieg van de gemeente Assen heeft symbolisch één van de liggers geplaatst. Daarmee is de laatste fase van de werkzaamheden aan het Rolderdek en het Abel Tasmanplein in Assen van start gegaan.

Werkzaamheden voorlopen voorspoedig
Aannemingsmaatschappij Van Gelder voert de werkzaamheden aan het Rolderdek en het Abel Tasmanplein uit in combinatie met Van Haarst. Afgelopen april zijn de werkzaamheden van start gegaan, waarbij de sloop van het oude Rolderdek één van de eerste activiteiten was. Met de plaatsing van de liggers is de laatste fase van start gegaan. Tussendoor is de gehele kruising, die onderdeel is van de Stadsboulevard van Assen, vernieuwd. Na het plaatsen van het nieuwe Rolderdek wordt deze voorzien van asfalt.

Vier maanden eerder klaar
Tijdens de aanbesteding heeft de combinatie Van Gelder-Van Haarst aangegeven de werkzaamheden met een versnelling van vier maanden ten opzichte van de oorspronkelijke planning te kunnen uitvoeren. Onder meer door een slimme fasering worden de werkzaamheden vóór de kerst van 2016 opgeleverd. Daarmee is de versnelling van vier maanden ook daadwerkelijk gerealiseerd.

 

21mm-rolderdek-lr10

De 17 brugdelen van het nieuwe Rolderdek worden één voor één geplaatst
De 17 brugdelen van het nieuwe Rolderdek worden één voor één geplaatst. Wethouder Vlieg van de gemeente Assen heeft symbolisch een ligger geplaatst. 

(foto’s: Paul Meijer)