Van Gelder wint aanbesteding voor project in Leiden

Het beste plan van aanpak en de laagste ingediende prijs, daarmee heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder verzekerd van een nieuw project in Leiden. De Aannemingsmaatschappij wordt verantwoordelijk voor de herinrichting van de Maresingel en een deel van de Rijnsburgersingel.

Aannemingsmaatschappij Van Gelder is momenteel al actief in Leiden, de herinrichting van de Lammermarkt bevindt zich in de afrondende fase. Volgende maand wordt er dan begonnen aan de herinrichting van de Maresingel en een deel van de Rijnsburgersingel. Dit wordt gedaan om de verkeersveiligheid te verbeteren. De weg wordt versmald en de maximumsnelheid gaat naar 30 kilometer per uur.

 

Door het versmallen van de rijbaan ontstaat er ruimte en die wordt benut om de sfeer en de kwaliteit van de buitenruimte te verbeteren. Bij de herinrichting wordt ook extra aandacht besteed aan de waterhuishouding, ofwel: hoe kan regenwater goed afgevoerd worden.

Het is de bedoeling dat de werkzaamheden dit jaar worden afgerond. Streefdatum is 3 oktober 2018, wanneer het Leidens ontzet, een feestdag in Leiden, plaatsvindt.

Meer informatie over de plannen? Klik dan hier.

doorEugénie de Kreij Civiel