onderhoud wegen RWS

Van Gelder verzorgt voor derde jaar onderhoud wegen voor RWS

‘We werken in een gigantisch druk areaal’

Al drie jaar achter elkaar verzorgt Van Gelder het variabel onderhoud aan de wegen van areaal West Nederland Zuid. Een prestatie van formaat van de club van bedrijfsleider Gerko Vos. In 2018 werd voor het eerst de tender van Rijkswaterstaat gewonnen, om dat kunstje daarna nog tweemaal te herhalen. Met name de relevante verifieerbare prestatie-informatie (VPI) in het Best Value contract spraken bij de opdrachtgever tot de verbeelding. Daar bovenop werden de interviews bijzonder goed beoordeeld. Zo kregen de sleutelfunctionarissen tijdens de afgelopen drie tenders steeds een tien voor hun interview.

Van Gelder is in areaal West Nederland Zuid verantwoordelijk voor al het onderhoud aan het asfalt op de circa tien rijkswegen. In 2020 een klus van 13,5 miljoen euro die met het achtkoppige projectteam wordt geklaard. Maar tijdens de daadwerkelijke werkzaamheden wordt met wel 50 tot 100 man gewerkt in shifts. Gerko Vos: “Dan wordt de weg een weekend afgesloten en moeten we gas geven. De laatste keer was dat op de A16 waar we tijdens drie weekenden een heel groot spoorviaduct hebben onderhouden, en voorzien van tweelaags ZOAB en geluidsarme voegovergangen.”

Innovaties

Rijkswaterstaat zet als opdrachtgever zwaar in op veiligheid, samenwerking en vooral duurzaamheid, zo vertelt projectmanager Erica de Jong. “We werken in een gigantisch druk areaal en willen dat alle wegwerkers elke avond weer veilig thuiskomen. Daarom zijn we blij dat Van Gelder met innovatieve oplossingen komt om hun personeel voor te lichten. Denk aan de ontwikkeling van een 4D-animatie, die wij als opdrachtgever nauwgezet volgen.” Deze animatie is volgens Gerko een instrument om wegwerkers goed voor te bereiden op de inrichting van de projectlocatie. “Ze krijgen een goed beeld van de wegversperringen en de locaties waar werkzaamheden plaatsvinden.”

Duurzaamheid

Maar ook duurzaamheid staat hoog op de agenda bij zowel RSW als Van Gelder. De Jong: “Vanuit het ministerie ligt er de ambitie om in 2030 klimaatneutraal en 100% circulair te werken in de gehele asfaltketen. We hebben derhalve extra budget gekregen vanuit het ministerie om duurzaamheidsmaatregelen te verrichten. Wij implementeren de koploperaanpak en denken na hoe we de markt kunnen stimuleren om nu al stappen te zetten. We moeten voorsorteren met een duidelijk transitie pad en ons de vraag stellen hoe we in de komende contracten en aanbestedingen duurzaamheid zwaarder kunnen laten tellen. Dat moet natuurlijk onderbouwd worden en dat gebeurt op basis van de Milieu Kosten Indicator (MKI). Die geeft aan wat de (theoretische) milieukosten zijn van de werkzaamheden zoals de wegverharding. Aandacht voor duurzaamheid is noodzakelijk, want we moeten de CO2-uitstoot fors reduceren, samen met de markt, want dit soort dingen kun je nooit alleen.”

Uitstoot verminderen

Van Gelder heeft goed geluisterd naar RWS en de opgave richting 2030. Daarom zijn meerdere duurzaamheidsmaatregelen getroffen bij de werkzaamheden voor RWS. Vos: “Met bijvoorbeeld de inzet van de Inline Paver bij dubbellaags asfalt, verminderen we onze uitstoot. Maar we denken ook aan de duurzame inzetbaarheid van onze mensen. Een nieuwe innovatie is de agglomeraat markering. Deze hoef je niet warm te maken en komt in bulk aan. Dat betekent dat medewerkers niet met zakjes hoeven te sjouwen en dat is natuurlijk beter voor hun gezondheid. Verder zijn we in gesprek met RWS voor aanvullende duurzaamheidsmogelijkheden binnen de huidige scope. Dan kun je denken aan: groen gas bij de asfaltcentrales; de deklaag ZOAB met 60% PR; gerecycled SMA en HVO-diesel bij asfalttransport.”

Bacteriën

Van Gelder herstelt en vervangt niet alleen asfalt, maar is ook verantwoordelijk voor het onderhoud aan kunstwerken zoals bruggen. Sinds kort wordt van de zogenaamde Basilisk MR3-mortel gebruikgemaakt. Dit is een nieuw soort betonmortel, waar bepaalde bacteriën aan worden toegevoegd. Gerko: “Als het beton begint te scheuren, worden de bacteriën nat en groeien microscheuren weer dicht. Dat werkt vooral goed als het beton nat kan worden door de regen.”

onderhoud wegen RWS

Integraal werken

Wat het contract van RWS ook bijzonder maakt is dat het een mooi voorbeeld is van integraal werken. Vos: “Zo is Van Gelder Verkeerstechniek verantwoordelijk voor de lussen, doet Van Gelder Rail de buitendienststelling, verzorgt dochteronderneming Multiline de markeringen, heeft Geo Data Service zaken ingemeten en onze eigen asfaltcentrale verzorgt natuurlijk al het asfalt. Mooi om dit met al onze verschillende onderdelen op te pakken.”

Tevreden

Ook Erica de Jong van RWS is tevreden over de samenwerking met Van Gelder. “We zijn blij dat het werk op een goede en veilige manier wordt uitgevoerd en dat Van Gelder elke keer weer op tijd klaar is, zodat de weg open kan. Bedenk dat we dit hele project al werken in coronatijd. Dat maakt het werk anders, maar het mooie is dat alles door is gegaan. Daar ben ik heel blij mee als opdrachtgever, ook qua economische impact. Dat is geen automatisme en vraagt flexibiliteit aan beide kanten. Gelukkig kunnen wij in deze sector gewoon verder werken en dat is een heel groot goed.”

doorEugénie de Kreij Civiel