Eerste vacatures 100-banenplan ingevuld bij Van Gelder in Elburg

Op maandag 27 februari hebben wethouder Henk Wessel (AB) en Hessel Joustra van de Bedrijvenkring Elburg (BKE) twee werknemers in het zonnetje gezet. Judith Allema en Peter Vierhuis hebben via het 100-banenplan van Bedrijvenkring Elburg en de gemeente Elburg een baan gevonden. Dit plan is vorig jaar in november gelanceerd en heeft als doel om binnen één jaar 100 nieuwe, duurzame banen te creëren binnen de gemeente Elburg. Daarbij richten de deelnemende bedrijven zich ook op mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De gemeente Elburg draagt € 25.000 bij aan het project.

Wethouder Henk Wessel is blij met de eerste plaatsingen: “Dit is allereerst fantastisch nieuws voor de mensen die weer aan de slag kunnen. Dat de economie aantrekt is duidelijk merkbaar en met dit plan zetten we er ons gezamenlijk voor in dat iedereen hiervan kan profiteren. Want omdat we ook mensen die moeilijk aan werk kunnen komen bij het 100-banenplan betrekken, slaan we meerdere vliegen in één klap.”

Passend werk

Judith Allema is aan de slag gegaan als administratief medewerker voor de materieeldienst van Van Gelder. Peter Vierhuis is werkzaam bij De Groot installaties, als werkvoorbereider en magazijnbeheerder. De grootte van het project en de samenwerking tussen de bedrijven en de gemeente Elburg maken het 100-banenplan uniek. Henk Wessel: “Het initiatief dat de Bedrijvenkring Elburg heeft genomen werpt al snel z’n vruchten af. Een bijkomend voordeel is dat de bedrijven kunnen samenwerken bij het creëren van passend werk. Iemand kan bijvoorbeeld als klusjesman bij meerdere werkgevers in dienst komen, waardoor een fulltime baan ontstaat. Daarmee halen we mensen uit de uitkering.”

Passend bij Van Gelder

Van Gelder is als groot MKB-bedrijf zich altijd bewust van het nut en noodzaak van plaatsing van medewerkers die een afstand hebben tot de arbeidsmarkt. Iedereen verdient een kans en op diverse manieren wordt daar binnen Van Gelder aandacht aan gegeven. Wilt u hierover meer informatie? Neemt u dan contact op met de afdeling Personeel & Organisatie via 0525-659888.

 

Bron: foto en artikel gemeente Elburg