“Je persoonlijke ontwikkeling is hier ontzettend belangrijk”

In corona tijd afstuderen én beginnen aan haar nieuwe baan bij Van Gelder. Lotte Scheffer heeft het gedaan. Een dame met een druk schema, want naast haar baan bij Van Gelder als engineer en het volgen van een traineeship bij Yer, is ze ook nog elke avond bij haar paard te vinden.

Op 15 mei 2020 heeft Lotte haar diploma technische bedrijfskunde in ontvangst mogen nemen. Precies een maand later mocht ze aanschuiven aan haar nieuwe bureau bij Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken in Zwolle. Voor Lotte was 2020, ondanks corona, toch zo slecht nog niet.

Dat een vak in de techniek voor Lotte voorbestemd was, wist ze al heel lang. Welke richting de techniek was daarentegen nog een groot vraagteken. Technische bedrijfskunde en dan vooral duurzame energie sprongen er voor Lotte tussen uit. “Duurzame energie vind ik hele interessante materie. Toen ik hoorde dat ik bij Van Gelder een steentje bij kon dragen aan de energietransitie, was mijn keuze snel gemaakt.” Door het starten in de corona periode miste ze natuurlijk wel dingen. “Zoals kleine evenementen die je in je eerste week normaal gesproken zou hebben. Dat was jammer, maar er komen vast nog heel veel kansen”, vertelt ze. Gelukkig mag Lotte nog wel om de week naar kantoor. “Dan zie je je collega’s in ieder geval nog.”

Onmogelijk

Lotte houdt van het management: Het regelen van dingen, mensen opdrachten geven en het contact met opdrachtgevers, relaties en collega’s. Ook heeft ze veel contact met verschillende instanties. Maar het allerleukste aan haar functie is toch wel ‘het onmogelijke bereiken’. “Zo was het een keer fout gegaan met het aanvragen van de vergunningen voor een project”, vertelt ze. “Die moesten toen zo snel mogelijk komen. Samen met verschillende instanties hebben we hard gewerkt om dat toch in één dag mogelijk te maken. Daar was ik heel trots op. Echt een; ‘Yes, dat heb ik gedaan’ momentje.”

Enexis

Op dit moment verdeelt Lotte haar aandacht over tien projecten van Van Gelder, waarvan twee BVE-projecten. De acht overige projecten zijn werkvoorbereidingen voor SOLO-contracten. En dit is nog niet genoeg want Van Gelder ‘leent’ Lotte ook uit aan Enexis. “Enexis heeft mij in loondienst en ik verricht werkzaamheden die ten goede komen aan de projecten bij Van Gelder.”

Traineeship

Dat Lotte een druk schema heeft, staat vast. Naast een werkdag van acht uur, staat Lotte om zes uur in de stal. Dan volgt ze rijlessen of gaat ze even met haar paard trainen. “De dagen zijn vol, maar voor mij is het ontspanning. Dan komt de druk van de werkdag er even vanaf.” Naast de zorg voor haar paard volgt Lotte ook een post-HBO-opleiding. “Het is een powercourse elektrotechniek en verschillende cursussen in soft business skills.” Dit is allemaal onderdeel van haar traineeship bij Yer. “Ik ben nu net een halfjaar onderweg en ik moet nog anderhalf jaar.”

Uitzonderlijk bedrijf

Het is wel duidelijk dat Lotte het prima naar haar zin heeft bij Van Gelder. “Ik werk in een fijn team en kan ontzettend veel leren. Ik heb natuurlijk nog niet veel werkervaring, maar ik weet wel dat Van Gelder een uitzonderlijk bedrijf is. Bij Van Gelder hebben ze vakkennis die ze met je delen. Je persoonlijke ontwikkeling is hier ontzettend belangrijk en daar profiteer ik optimaal van.”