Fietsen voor het goede doel en kennismaken met collega’s

Mooi weer, een prachtige route en met een peloton van zeven duizend deelnemers een toertocht fietsen. Vijftien collega’s deden afgelopen zondag (3 september) mee aan de Ride for the Roses. Om geld in te zamelen voor KWF Kankerbestrijding. Mede dankzij hen en Van Gelder werd er ruim 675.000 euro opgehaald.

Het idee om vanuit Van Gelder mee te doen aan deze fietstocht kwam van Fons Groen, calculator in Nieuw-Vennep. Voor hem was het de derde keer dat hij meedeed aan deze tocht. “Drie jaar geleden werd er bij een vriendin kanker geconstateerd. Net voor de Ride van vorig jaar is ze overleden”, zegt Fons. “De gedachte achter deze Ride vind ik heel goed, zeker in combinatie met het sportieve. Na het rijden van de Giro d’Italia met een aantal collega’s, tijdens het 100-jarig bestaan, en de ‘sportieve’ toespraak van de heer Van de Poll ben ik dus in actie gekomen.”

Fons en de veertien andere collega’s deden mee aan de tocht van 100 kilometer, onder meer langs Bodegraven, Woerden en Gouda. “Mooi door de natuur en ook door de bebouwde kom. Alles was afgezet, dus perfect geregeld”, aldus Fons. “Iedereen kon goed meekomen en na die tijd zijn we met de meesten nog een hapje gaan eten. Ook een uitstekende manier om collega’s beter te leren kennen.”

Fons is zich al aan het beraden op welke tocht er nu op het programma moet komen te staan. “De Ronde van Noord-Holland lijkt mij leuk, maar wat ik vooral leuk vind is dat er nog meer collega’s meefietsen dan afgelopen weekend en dan ook uit alle delen van het land. Misschien kunnen we ergens centraal in het land een mooie tocht vinden.”