Van Gelder staat open voor gedreven mensen

‘We willen goede mensen aan ons binden’

In de wereld van boven-en ondergrondse infrastructuur gebeurt veel. Bij Van Gelder merken we dat we in een transitie zitten. Door de toenemende vraag en ontwikkelingen op het gebied van data, innovatie en duurzaamheid, zijn zaken als integraal werken, bouwteamverband en participatie aan de orde van de dag. We gaan van de traditionele werkzaamheden naar all-in contracten met ontwerp, uitvoering, beheer én onderhoud. Wat niet verandert is de inzet van onze medewerkers. Vakmensen, die zijn en blijven onmisbaar in deze snel veranderende markt en branche. De vergrijzing is daarbij een grote bedreiging.

Hoe Van Gelder daar instaat, legt Marriët de Jonge, Hoofd P&O van de Van Gelder Groep uit. “Want de vakkennis in de branche, die moet blijven en mag niet verloren gaan. Van Gelder is naar deze vakmensen op zoek. Zodat Van Gelder de infrabouwer van Nederland kan blijven.”

werken bij Van Gelder

Een baan voor het leven. Maar waarbij je zeker geen leven lang hetzelfde doet. Vaak zelfs geen dag. Dat is werken bij Van Gelder. Ruim 1150 andere vakmensen gingen je voor. Op de bouw, kantoor, langs de weg of onder de grond. Marriët: “Als de Infrabouwer van Nederland zoeken we continu naar nieuwe, ondernemende mensen. Die zich al vakman of -vrouw mogen noemen, of gedreven zijn om dat te worden. Van Gelder is een familiebedrijf met een historie van meer dan honderd jaar en een uitdagende toekomst. Onze mensen richten de wereld van morgen in. Daarbij zijn zaken als klimaatverandering, energietransitie en databeheer geen bedreiging, maar juist een uitdaging.”

Familiebedrijf

“Bij familiebedrijf Van Gelder staat de medewerker op één”, zo meent Marriët. “WIJ van Van Gelder zijn wars van hoogdravende en wollige toestanden, maar krijgen energie van het denken in oplossingen, mooie projecten opleveren en samenwerken. Integraal projecten uitvoeren, optrekken in bouwteams en een stap verder zetten dan gevraagd, onderscheidt ons in de markt. Opdrachtgevers zien en belonen dat. Onze orderportefeuille is goed gevuld en wij zijn als familiebedrijf financieel gezond, maar onze medewerkers zijn ons echte kapitaal. Zonder hen beginnen we niets. Bij Van Gelder ben je geen nummer, maar veel meer een waardevolle collega of zelfs familielid.”

Opleidingscentrum

In goede mensen wordt volop geïnvesteerd binnen Van Gelder, zo weet Marriët. “In ons opleidingscentrum Gelderpoort in Hattem leiden we onze eigen mensen op. Nu nog met vakopleidingen, maar in de toekomst ook met trainingen en cursussen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. We willen goede mensen aan ons binden en blijven boeien en ervoor zorgen dat opgedane kennis binnen Van Gelder blijft. Dat hoeft niet binnen dezelfde functie. We zetten steeds meer in op een leven lang leren, dat betekent dat medewerkers op veel plekken werkervaring op kunnen doen. Dat houdt kennis in huis, bindt krachtige mensen en biedt ze tegelijk een uitdaging.”

Kansen grijpen

Marriët wil graag gedreven en ondernemende mensen een kans bieden om te solliciteren. “Binnen Van Gelder hebben we meerdere vacatures bij onze verschillende werkmaatschappijen, op meerdere locaties. Zowel voor schoolverlaters als mensen die al veel verder in hun carrière zijn. Ik geloof dat kansen niet zo vaak voorbijkomen in het leven. En dat als zich een kans voordoet, je deze dus moet grijpen. Dan is dit dat bewuste moment. Pak die telefoon en bel met één van mijn collega’s Sara, Marijke, Dianne of Janita voor een kennismaking met een kop koffie.”