Light Challenge 2021

Van Gelder sponsort lichtontwerpwedstrijd voor studenten

Van Gelder Verkeerstechniek is trotse partner van de Light Challenge 2021. Dit is een nationale ontwerpwedstrijd waar studententeams worden uitgedaagd om samen met bedrijven en gemeenten zoals Almere tot innovatieve concepten te komen voor het duurzaam verlichten van de openbare ruimte. Hierbij moet zoveel mogelijk rekening gehouden worden met de kernwaarde donkerte. Hiermee kan licht in de openbare ruimte verbonden worden met natuur, techniek, wetenschap en biodiversiteit.  Het thema van deze editie is Glowing Nature. De 2021-editie ‘Glowing Nature’ focust sterk op innovaties in duurzaamheid, gezondheid, gebruik van stedelijk groen en het lokaal benutten van energie op microniveau.

Regiomanager Frank Boertje is namens Van Gelder betrokken bij de Light Challenge. “Goede openbare verlichting is belangrijk, zeker vanuit de optiek van veiligheid”, aldus Frank. “De natuur heeft echter baat bij donkerte. Het vinden van die balans in openbare verlichting is voor ons iedere keer weer een flinke uitdaging. We zijn dan ook heel benieuwd met welke oplossingen de studententeams komen.” De ontwerpopgave voor dit jaar is een functionele lichtbeleving voor de leefruimte van de toekomst te maken. De studenten worden uitgedaagd om zoveel mogelijk energieopwekking op microniveau te gebruiken. Als onderdeel van de sponsoring organiseert Van Gelder inspirerende masterclasses van Daan Roosegaarde en Henri Potze.  Meer informatie is terug te vinden op www.lightchallenge.eu.

Van Gelder Verkeerstechniek

Van Gelder Verkeerstechniek, onderdeel van Van Gelder Groep, maakt een vlotte en veilige doorstroming van het wegverkeer mogelijk. Van Gelder legt niet alleen systemen aan, maar zorgt ook voor duurzaam onderhoud.  Meer weten? Neem dan contact op met Bas Vonkeman via 0525 – 659 888.

doorEugénie de Kreij Infra