Werkzaamheden buitendienst stelling spoor Elst

In het weekend van 10 december is er met man en macht gewerkt tijdens een 52-urige buitendienststelling in Elst. Op het project aanpassing seinplaatsing is er na een intensieve voorbereidingsperiode het nodige werk verzet. Van Gelder rail werkt in opdracht van ProRail aan het spoor in Elst.

Meer treinen op een nog veiliger traject door seinverdichting

Het project aanpassing seinplaatsing in Elst is door ProRail opgezet om meer treinen veilig, gecontroleerd op een kortere onderlinge afstand op elkaar te kunnen laten rijden op hetzelfde stukje spoor. Daardoor kan er meer treinverkeer plaats vinden waardoor het aantal goederen- en reizigerstreinen kan toenemen en er meer per spoor vervoerd kan worden.

Alles komt samen in één weekend

De totale werkzaamheden van het project bestaan uit het saneren van een overweg, inclusief alle bijbehorende overweg- installatie en meubilair. Evenals het aanpassen van de seinplaatsing inclusief alle wijzigingen aan de treinbeveiligingsinstallatie. Van Gelder heeft in de periode voor de buitendienst stelling hier al veel voorbereidend werk uitgevoerd. “Het is mooi om te zien hoe strak alles is georganiseerd” aldus Richard de Vries, bedrijfsleider van Van Gelder Rail die ook tijdens het weekend aanwezig was op het project. “Een goede voorbereiding en afstemming op een langdurige buitenstelling, zoals deze 52-urige buitendienstelling, is essentieel aldus Jos Cousin, hoofd bureau veiligheid van Van Gelder Rail”.

ProRail

Ook twee collega’s van opdrachtgever ProRail waren tijdens het weekend aanwezig. Zij waren zeer enthousiast over de wijze van uitvoering van Van Gelder. In dit specifieke project heeft ProRail voor Van Gelder bewust als aannemer gekozen. Hoe de mate van tevredenheid is na afronding van het project, dat duurt tot en met begin van dit jaar, wordt duidelijk na een prestatiemeting. Deze beoordeling vindt plaats op ‘beleefde’ en ‘geleverde’ kwaliteit van de werkzaamheden. En is daarnaast ook gebaseerd op de zogeheten Past-performance, die meeweegt in het totaal van de beoordeling.