Aanleg glasvezelnetwerk Twente

Project Info

 • Opdrachtgever

  Cogas

 • Type project

  Aanleggen van glasvezel

 • Projectomvang

  -

 • Uitvoeringsperiode

  november 2015 – mei 2017

Glasvezelnetwerk voor buitengebied

In navolging van de dorps- en stadskernen is er ook supersnel internet in de buitengebieden van Twente en een deel van Salland aangelegd. Niet eerder in Nederland werden bijna 20.000 huishoudens in een buitengebied voorzien van glasvezel. De bouwcombinatie Glasvezelnet Twente (BAM Infratechniek Telecom en Van Gelder Telecom) was geselecteerd als aannemer op dit project.

Dagelijks werd er door Van Gelder meer dan 3,5 km glasvezelnetwerk aangelegd in het buitengebied van Twente. Bewoners en bedrijven hebben daarmee de beschikking gekregen over snelle en stabiele diensten. Met behulp van IT en een geoptimaliseerd proces kon Van Gelder Telecom klanten alle zorgen uit handen nemen. Van eerste concept (business case), financiering, ontwerp en werkvoorbereiding naar de feitelijke aanleg en het daaruit volgende beheer en onderhoud.

Specialisme

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken, daarin is Van Gelder Telecom gespecialiseerd. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.