Bouwrijp maken Bloemendal Barneveld

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Barneveld

 • Type contract

  RAW

 • Projectomvang

  > 3.000.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  april - eind december 2021In opdracht van de gemeente Barneveld voert Van Gelder werkzaamheden uit voor het plan Bloemendal Barneveld. Deze toekomstige nieuwbouwwijk wordt momenteel door ons bouwrijp gemaakt. Het volledige plan betreft een prachtige, nieuwe uitbreiding van Barneveld waar 1550 woningen gerealiseerd gaan worden in zeven verschillende woongebieden. Rond 2030 zal deze volledige ontwikkeling gereed zijn.

Integraal werken

Naast het bouwrijp maken van de nieuwbouwwijk, voeren we ook werkzaamheden uit aan de Nijkerkerweg. Van Gelder heeft alle disciplines in huis die voor dit project nodig zijn. Daarom kunnen wij het werk integraal uitvoeren.

Momenteel wordt in het plangebied van Bloemendal riool gelegd. Daarnaast wordt iedere dag bijna 1300 m3 zand gereden om de toekomstige woonwijk op de juiste hoogte te brengen. De planning is dat na de zomer de bouwbedrijven kunnen beginnen met de bouw van de woningen.

Verkeersplateau Nijkerkerweg

Bloemendal is gelegen aan de Nijkerkerweg, wat een belangrijke verbindingsweg is tussen Barneveld en Nijkerk. Ter hoogte van de nieuwbouwwijk komt een groot verkeersplateau. Deze kruising zal in de toekomst de hoofdingang van de wijk worden. Een groot deel van de werkzaamheden aan het verkeersplateau is al uitgevoerd. Hiervoor is het fietspad ten westen van de Nijkerkerweg verlegd en is een nieuw wegdeel aangebracht, waar momenteel het verkeer gebruik van maakt. In de laatste fase van de Nijkerkerweg worden de aansluitingen gemaakt tussen het oude en het nieuwe wegdeel. Om deze werkzaamheden zo snel én zo veilig mogelijk uit te voeren, passen wij een weekendafsluiting toe op het werkvak. Dit houdt in dat vanaf donderdag 8 juli om 19:00 t/m zaterdag 10 juli 23:59 de Nijkerkerweg is afgesloten. Op deze manier kan de weg weer zo snel mogelijk opengesteld worden voor de gebruikers ervan.

Het verkeer dat normaliter gebruik maakt van de Nijkerkerweg zal vanaf donderdagavond 8 juli t/m zaterdag 10 juli gebruik moeten maken van een omleiding. Deze staat tijdens de weekendafsluiting met omleidingsborden aangegeven. De omleiding zal circa 5 tot 8 minuten extra reistijd opleveren, afhankelijk van de bestemming.

Werk in uitvoering-app

Voor diverse projecten maken wij gebruik van een app waarin regelmatig updates worden geplaatst. Download de app door de onderstaande QR-code te scannen. In de app kun je kiezen voor het project 'Bloemendal Barneveld' en vervolgens de projectlocatie aanklikken voor meer informatie. Tijdens de voorbereiding, uitvoering en afronding worden hier ook foto's en overige updates geplaatst. Lukt het niet om de app te downloaden? Dan blijf je gemakkelijk via deze website op de hoogte. Deze pagina's worden regelmatig bijgewerkt, zodat je op de hoogte blijft van de werkzaamheden.