Glasvezel Kabelnoord buitengebied Friesland

Project Info

 • Opdrachtgever

  Kabelnoord

 • Type contract

  UAV-GC

 • Projectomvang

  circa € 80.000.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  oktober 2018 - april 2021

Van Gelder Telecom legt in opdracht van Kabelnoord glasvezel aan in tien Friese gemeenten. In de gemeenten Tytsjerksteradiel en Achtkarspelen is dit al gedaan. Tot oktober wordt er gewerkt in de gemeente Opsterland en zijn de voorbereidingen voor de gemeente Ooststellingwerf en het Eigen Gebied deel 1 al in volle gang.

Het gehele project bestaat uit twee deelprojecten. In het ene project worden er ongeveer 10.000 coax-aansluitingen omgezet naar glasvezel (het Eigen Gebied in de gemeente Noardeast-Fryslân). In het andere project worden, in de overige gemeenten, voor 22.000 adressen voorzieningen getroffen voor glasvezel in de buitengebieden. Daarbij gaat het in totaal om zo’n 20.000 nieuwe aansluitingen.

Om dit alles te realiseren moet er heel veel worden gegraven en geboord, in totaal maar liefst 3500 kilometer voor de buitengebieden en 800 kilometer voor het Eigen Gebied. Dat komt neer op circa dertig tot veertig kilometer per week. Dat is behoorlijk veel en het maken van en vasthouden aan de planning is dan ook de grootste uitdaging binnen dit project.

Vertrouwd verder

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken, daarin is Van Gelder Telecom gespecialiseerd. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.