Glasvezel Rotterdam

Project Info

 • Opdrachtgever

  L2Fiber Rotterdam

 • Type project

  design & construct

 • Projectomvang

  € 165.000.000

 • Uitvoeringsperiode

  augustus 2018 - augustus 2023

Van L2Fiber Rotterdam heeft Van Gelder Telecom de opdracht gekregen om een glasvezelnetwerk te ontwikkelen, realiseren en uiteindelijk te beheren. Het netwerk dat ontworpen wordt, is een gigabit passief optisch netwerk (G-PON), dat binnen Nederland uniek is op deze schaalgrootte. Om dit in goede orde uit te rollen, is besloten om in Rotterdam een vestigingskantoor te openen, van waaruit de activiteiten zullen worden uitgevoerd. Dit kantoor wordt bemenst door medewerkers die, zoveel mogelijk, in de regio van Rotterdam wonen.

Cluster

Het ontwikkelen en realiseren van het netwerk gebeurt in meerdere fasen. Op dit moment wordt Rotterdam ingedeeld in clusters van circa 15.000 woningen, die vervolgens verder worden ingedeeld en aangesloten. Het eerste cluster is Kralingen, dat als pilot functioneert.

In totaal zullen er 300.000 woningen worden aangesloten op het netwerk, binnen een tijdsbestek van maximaal vijf jaar. Meer informatie over het project vindt u hier.

Vertrouwd verder

Het ontwikkelen, bouwen en onderhouden van op glasvezel gebaseerde data- en telecommunicatiewerken, daarin is Van Gelder Telecom gespecialiseerd. Wie wil er nou geen supersnel en stabiel netwerk voor internet, televisie en telefonie? In Nederland en Duitsland heeft Van Gelder al meer dan 300.000 adressen van een glasvezelaansluiting voorzien.

In Nederland en Duitsland behoort Van Gelder Telecom in deze discipline tot de experts. Weten wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan gerust contact met ons op.