Groot asfaltonderhoud A2

Project Info

 • Opdrachtgever

  Rijkswaterstaat

 • Uitvoeringsperiode

  april - september 2019

 • Type project

  UAV-gc

 • Projectomvang

  € 19.500.000

Groot asfaltonderhoud A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel

Eind 2018 is het groot asfaltonderhoud van de A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel aan de combinatie Boskalis-Van Gelder gegund. De uitvoering vindt plaats van april tot september 2019.

De opdracht voor het groot onderhoud bestaat onder meer uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek. Op het traject A2 Holendrecht - Maarssen (v.v.) ligt het asfalt 8 jaar en dat is aan groot onderhoud toe. Daarom worden de buitenste twee rijstroken en de vluchtstrook van nieuw asfalt voorzien. Tussen MAarssen en de Leidsche Rijntunnel wordt op de gehele rijbaan het asfalt vernieuwd. Het nieuwe asfalt zal bestaan uit het asfaltmengsel ZOAB TW fijn (tweelaags ZOAB fijn). Dit mengsel wordt voor het eerst op deze grote schaal toegepast in Nederland.

Complex en ingrijpend

Projectmanager Klaas Huisbrink van opdrachtgever Rijkswaterstaat: "Het onderhoud vindt plaats op een van de belangrijkste verkeersaders van Nederland, wat de operatie complex en ingrijpend maakt. Bij de aanbesteding is geselecteerd op een combinatie van prijs en kwaliteit, waarbij we gegadigden onder andere hebben beoordeeld op een duurzame oplossing, doorstroming en het beperken van de omgevingshinder. Met Boskalis-Van Gelder is een combinatie geselecteerd met jarenlange ervaring."

Innovatie

"Op dit project zet de combinatie Boskalis-Van Gelder innovatieve Inline-Pave asfalteercombinaties in met haar eigen gespecialiseerde personeel", aldus Richard Rijper, directeur van Boskalis Nederland. "Door de gehanteerde methodiek worden in één werkgang twee asfaltlagen aangebracht. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit asfalt, waardoor de levensduur naar verwachting met wel twee tot drie jaar wordt verlengd."

Picture of Marloes Mes

Omgevingsmanager

0525 659 888

Marloes Mes