Groot asfaltonderhoud A2

Project Info

 • Opdrachtgever

  Rijkswaterstaat

 • Type project

  UAV-gc

 • Projectomvang

  € 19.500.000

 • Uitvoeringsperiode

  april - september 2019

Asfaltonderhoud A2 tussen Holendrecht en Leidsche Rijntunnel

In opdracht van Rijkswaterstaat heeft de combinatie Boskalis-Van Gelder groot asfaltonderhoud uitgevoerd aan de A2. De werkzaamheden werden uitgevoerd tussen Holendrecht en de Leidsche Rijntunnel. De opdracht bestond onder meer uit het vervangen van asfalt en voegovergangen en het herstellen van oneffenheden in het wegdek.

Op het traject A2 Holendrecht - Maarssen (v.v.) lag het vorige asfalt al acht jaar en dat was daarom aan groot onderhoud toe. De buitenste twee rijstroken en de vluchtstrook zijn nu van nieuw asfalt voorzien. Tussen Maarssen en de Leidsche Rijntunnel werd op de gehele rijbaan het asfalt vernieuwd. Het nieuwe asfalt bestaat uit het asfaltmengsel ZOAB TW fijn (tweelaags ZOAB fijn). Dit mengsel wordt voor het eerst op deze grote schaal toegepast in Nederland.

Complex en ingrijpend

Projectmanager Klaas Huisbrink van opdrachtgever Rijkswaterstaat: "Het onderhoud vond plaats op een van de belangrijkste verkeersaders van Nederland, wat de operatie complex en ingrijpend heeft gemaakt. Bij de aanbesteding is geselecteerd op een combinatie van prijs en kwaliteit, waarbij we gegadigden onder andere hebben beoordeeld op een duurzame oplossing, doorstroming en het beperken van de omgevingshinder. Met Boskalis-Van Gelder is een combinatie geselecteerd met jarenlange ervaring."

Innovatie

"Op dit project heeft de combinatie Boskalis-Van Gelder innovatieve Inline-Pave asfalteercombinaties ingezet met haar eigen gespecialiseerde personeel", aldus Richard Rijper, directeur van Boskalis Nederland. "Door de gehanteerde methodiek werden in één werkgang twee asfaltlagen aangebracht. Dit heeft gezorgd voor een hogere kwaliteit asfalt, waardoor de levensduur naar verwachting met wel twee tot drie jaar is verlengd."