Groot onderhoud John F. Kennedylaan Eindhoven

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Eindhoven

 • Type contract

  Bouwteam

 • Projectomvang

  -

 • Uitvoeringsperiode

  juli 2020

Een van de belangrijke verkeersaders in Eindhoven ging in juli 2020 op de schop: De John F. Kennedylaan. In vier weken tijd werd daar het meest noordelijke deel door Aannemingsmaatschappij Van Gelder voorzien van een nieuwe laag asfalt. Het asfalt was namelijk verouderd en daarom aan vervanging toe.

Werkzaamheden John F. Kennedylaan

Het werk aan de John F. Kennedylaan hebben we in twee fasen opgesplitst. De eerste twee weken gingen we aan de slag op het oostelijke deel. We sloten af met het westelijke deel van de Kennedylaan. Om het asfalt te vernieuwen, zijn we begonnen met freeswerkzaamheden. Eerst werd de markering eraf gehaald. Dit doen we om de deklaag zo schoon mogelijk terug te brengen naar de molen.

Asfalt met een groen randje

De John F. Kennedylaan is voorzien van Circufalt. Dit bestaat uit 98 procent gerecycled materiaal en is dus een duurzaam asfaltvariant. Duurzaam werken is voor Van Gelder ontzettend belangrijk. Steeds vaker zetten we duurzaam materiaal en materieel in.

Een leuk weetje: We fietsten naar het werk. Zo voorkomen we dat er overal auto’s staan. Iedereen kwam naar een bepaald punt en de rest legden we af met de fiets. Groen bezig, zo noemen we dat.

Met een ploeg van twintig medewerkers en twee asfaltmachines hebben we de John F. Kennedylaan voorzien van een mooie laag nieuw asfalt.

Omgevingsmanagement

De Kennedylaan loopt dwars door stedelijk gebied. Daarom was een goed omgevingsmanagement nodig, want die 230.000 inwoners van Eindhoven moet je natuurlijk wel tevreden houden. Zo vinden wij het belangrijk dat de inwoners zo goed mogelijk worden geïnformeerd, zodat zij weten hoe ze naar hun werk komen, maar ook hoe ze weer thuis komen. Dat deden we bijvoorbeeld door middel van onze Werk in Uitvoering app of de website van de gemeente Eindhoven.

Bouwteam

Het project werd uitgevoerd in een bouwteamsamenstelling. Eigenlijk stond het werk gepland voor 2021, maar door de coronaperiode werd het werk een jaar naar voren gehaald. We deden in twee weken een inschrijving, wonnen deze en begonnen zo met het bouwteam. In vier weken tijd hebben we het groot onderhoud aan de John F. Kennedylaan uitgevoerd. Een project waar we ontzettend trots op zijn!

De werkzaamheden aan de John F. Kennedylaan hebben we vastgelegd op video. Aan de hand van diverse afleveringen nemen wij jou mee in onze werkzaamheden. Bekijk hier de video's.