Openbare verlichting Den Haag

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Den Haag

 • Uitvoeringsperiode

  April 2018 t/m april 2020 (met optie verlenging van 2 x 1 jaar)

 • Type project

  RAW Onderhoudscontract

 • Projectomvang

  € 1,5 miljoen per jaar

Onderhoud en vernieuwing openbare verlichting Den Haag-Centrum en Scheveningen

In Den Haag-Centrum en Scheveningen is Van Gelder ook de komende twee jaar weer verantwoordelijk voor het beheer, het onderhoud en de vernieuwing van de openbare verlichting. Van 2015 tot en met 2017 was dat ook al het geval.

Betrouwbare verlichting cruciaal

De werkzaamheden zijn onderdeel van een groot onderhouds- en vernieuwingsproject van de openbare verlichting. Hiertoe is Den Haag opgeknipt in drie percelen, waarvan Van Gelder Verkeerstechniek perceel 1 voor zijn rekening neemt: Den Haag-Centrum en Scheveningen. In het werkgebied bevinden zich onder meer het Vredespaleis, Het Binnenhof, Paleis Noordeinde, de stations Den Haag Centrum, Hollands Spoor en Scheveningen, musea, theaters, Madurodam en diverse overheidsgebouwen. Deze gebieden zijn van groot politiek, sociaal, cultureel en toeristisch belang. Betrouwbare verlichting is hier cruciaal, zowel ter oriëntatie als voor de sociale veiligheid.

Verantwoordelijk voor 20.000 lichtpunten

Van Gelder is verantwoordelijk voor circa 20.000 lichtpunten en verzorgt de 24/7-storingsdienst voor de gemeente. Om te garanderen dat alle lampen blijven branden, draaien de monteurs om en om nacht- en weekenddiensten. De werkzaamheden omvatten het onderhoud aan bestaande lichtmasten, bekabeling, voedingskasten en armaturen en de aanleg van nieuwe openbare verlichting in nieuwbouw- en vervangingsprojecten.