Herinrichting Coolsingel

Project Info

 • Opdrachtgever

  Gemeente Rotterdam

 • Type project

  UAV

 • Projectomvang

  € 13.000.000,-

 • Uitvoeringsperiode

  april 2018 - medio 2021

In opdracht van de gemeente Rotterdam voert Aannemingsmaatschappij Van Gelder een grootschalige renovatie uit aan de Coolsingel. Dé straat van Rotterdam is nu nog een vierbaans rijweg, maar wordt een verkeersluwe boulevard met monumentale allure.

Uiteindelijk blijven er twee rijstroken over en de beschikbare ruimte wordt ingericht door middel van een brede fietsstraat en wandelboulevard. Bij de herinrichting wordt er veel gebruik gemaakt van natuursteen.

Foto's: coolsingel.nl

Ingewikkeld door omgeving

Omdat er gewerkt wordt met natuursteen is de voorbereiding en fasering zeer belangrijk. Alles onder de grond (kabels en leidingen) moet klaar zijn voordat het natuursteen wordt gelegd. Dit omdat het minder mooi wordt als het er weer uitgehaald en teruggelegd moet worden. Het werk wordt gedaan in veertien fasen, Van Gelder zorgt daarin voor de detailfasering, -maatvoering en -uitwerking. Van Gelder Verkeerstechniek is verantwoordelijk voor de aanleg van de openbare verlichting en de verkeersregelinstallaties.

De drukke omgeving maakt het een lastig project, omdat er met heel veel aspecten rekening gehouden moet worden. Zo zijn er bijvoorbeeld 25 metro-uitgangen, waarvan er niet zomaar eentje dichtgegooid kan worden. De omgevingsmanager van Van Gelder is verantwoordelijk voor de omgevingscoördinatie. Het omgevingsmanagement wordt door de gemeente zelf gedaan.

Meer informatie?

Wil je meer weten over dit project, neem dan contact op met omgevingsmanager William Verbij, of bekijk de website van het project.