Nieuwe busbaan Schiphol-Oost

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Noord-Holland

 • Type contract

  UAV-gc Design en construct

 • Projectomvang

  € 13.843.000

 • Uitvoeringsperiode

  2e kwartaal 2016 – 4e kwartaal 2017

In maart 2016 startte de Combinatie Van Gelder/Mobilis met de aanleg van een nieuwe busbaan in Schiphol-Oost. Deze nieuwe busbaan heeft vier haltes.

Schiphol en de Provincie Noord-Holland werken nauw samen aan een betere bereikbaarheid van de luchthaven. Eén van de speerpunten daarbij was een hoogwaardig buslijnennetwerk, als onderdeel van het Randstandnet. Zodoende hebben diverse werkmaatschappijen van Van Gelder gewerkt een de nieuwe busbaan.

Diverse werkzaamheden

Het werk omvatte de aanleg van een nieuwe autorijbaan tussen de Fokkerweg en Schipholdijk en een vrije busbaan over de huidige westelijke rijbaan van de Fokkerweg en tussen de Hendrik Walaardt Sacréstraat en de Piet Guilonardweg. Ook realiseerde de combinatie een fly-over over de rotonde bij de Piet Guilonardweg, een 2 kilometer lang fietspad op de Schipholdijk en vier bushaltes.

De Van Gelder-werkmaatschappijen die in het project meededen, waren Aannemingsmaatschappij Van Gelder, Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken (KLM) en Van Gelder Verkeerstechniek & Verlichting.

Grootste uitdaging: de vele stakeholders

Uitdagend in het project was vooral de vele stakeholders, waaronder grondeigenaren, beheerders, gebruikers, omwonenden en bedrijven in de omgeving. Tevens zat de combinatie veelvuldig aan tafel met Amsterdam Airport Schiphol en Hoogheemraadschap Rijnland, bij het hoogheemraadschap vooral over het fietspad over de Schipholdijk.

Vertrouwd verder

Zoals eerder aangeven werkten diverse werkmaatschappijen van Van Gelder samen aan dit project. Aannemingsmaatschappij Van Gelder zorgt voor een betere infrastructuur. De Aannemingsmaatschappij is gespecialiseerd in grond-, weg- en waterbouw.

Van Gelder Kabel-, Leiding- en Montagewerken staat voor leveringszekerheid. Ontwerpen, realiseren en onderhouden van kabels, leidingen, netwerken en installaties, dat kan Van Gelder KLM als geen ander.

Van Gelder Verkeerstechniek heeft alle kennis en kunde in huis omtrent de verkeersveiligheid van Nederland. Zo zijn verkeerssignalering, dynamisch verkeersmanagement, LED-wegdekverlichting en camerasystemen nodig om het verkeer in goede banen te leiden.

Wil je graag meer weten over onze diverse werkmaatschappijen. Kijk dan op onze website of neem telefonisch contact met ons op via 0525 – 659 888. Met elkaar realiseren we projecten op basis van gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering.