N304 Otterloseweg/Europaweg

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Gelderland

 • Uitvoeringsperiode

  Oktober 2018 - juni 2019

 • Type project

  RAW

 • Projectomvang

  € 2.800.000

Onderhoudswerkzaamheden

In opdracht van de provincie Gelderland gaat Aannemingsmaatschappij Van Gelder onderhoudswerkzaamheden aan de N304 bij Ugchelen/Apeldoorn uitvoeren. De werkzaamheden worden uitgevoerd in de periode eind oktober 2018 – juni 2019.

Tijdens deze werkzaamheden worden de kruisingen met de Van Golsteinlaan, Hoog Buurloseweg en Ugchelsegrensweg en de toe- en afritten naar en van de A1 gereconstrueerd. Bij deze kruisingen, met uitzondering van de kruising met de Van Golsteinlaan, worden verkeerslichten geplaatst.

Daarnaast wordt er op de N304 (Otterloseweg/Europaweg) tussen de Van Golsteinlaan en de Laan van Westenenk het asfalt vernieuwd en worden er op de diverse locaties extra rijstroken aangelegd. Tevens worden er veilige fiets- en voetgangersoversteken aangebracht.

De nieuwe situatie komt er zo uit te zien:

De nieuwe verkeerslichten worden in opdracht van de provincie Gelderland aangebracht door een derde partij, niet door Van Gelder.

Planning en fasering 2019

De werkzaamheden aan de van Golsteinlaan zijn afgerond. In 2019 wordt er gestart met de werkzaamheden aan de Europaweg-west, tussen de A1 en Laan van Westenenk. Tijdens de werkzaamheden wordt de west- of oostzijde van de Europaweg afgesloten. Het doorgaande verkeer van/naar Apeldoorn wordt tijdelijk via de andere rijbaan geleid. Er komen twee rijstroken, één rijstrook voor elke richting.

Fase 2 is in onderstaand kaartje oranje gearceerd:

In het voorjaar van 2019 worden er nachtwerkzaamheden uitgevoerd op de toe- en afritten van de A1. Hierbij wordt ook het asfalt tot en met de bushalte bij v.d. Valk vernieuwd. Meer informatie over deze werkzaamheden volgt binnenkort op onze website.

Bewoners van Ugchelen en Radio Kootwijk blijven tijdens de werkzaamheden bereikbaar. Hiervoor worden tijdelijke voorzieningen genomen.

De werkzaamheden worden hervat vanaf maandag 21 januari.

Meer informatie

Voor fase 2 wordt er op 14 januari 2019 een inloopavond georganiseerd bij v.d. Valk. Tussen 17:00 en 19:00 worden de werkzaamheden aan de Europaweg in 2019 toegelicht. Tijdens deze inloopavond worden direct aanwonenden en andere belanghebbenden uitgenodigd.

Zoals aangegeven worden direct aanwonenden door ons nader geïnformeerd. Mocht u vragen hebben over deze werkzaamheden, dan kunt u contact opnemen met Steven Willemsen, projectcoördinator via 0525 659 888 of .

Daarnaast kunnen bewoners via Twitter de werkzaamheden volgen. Daarvoor wordt de #n304 gebruikt door onze omgevingsmanager Paulien Bisschop (@paulienbisschop). U kunt deze hashtag ook gebruiken voor vragen, of ons via Twitter benaderen.

 

Picture of Paulien Bisschop

Omgevingsmanager

0525 659 888

Paulien Bisschop