N46 Groningerweg, Groningen

Project Info

 • Opdrachtgever

  Provincie Groningen

 • Type project

  UAV

 • Projectomvang

  € 6.500.000

 • Uitvoeringsperiode

  2014 - 2015

In de periode van 2010-2015 heeft Aannemingsmaatschappij Van Gelder gewerkt aan de reconstructie van de N46. De Oostelijke Rinkweg van Groningen is flink aangepakt. Alle kruispunten zijn nu ongelijkvloers. Een ongelijkvloerse situatie betekent een kruising van twee wegen, waarbij de kruisende wegen op een ander niveau liggen. Hierdoor is de doorstroming verbeterd en is daarnaast het traject veel veiliger geworden.

Werkzaamheden

De werkzaamheden in de laatste fase (2014-2015) betroffen het doorleggen van de Groningerweg onder de Oostelijke Ringweg via een tunnelbak, het verwijderen van de verkeerslichten bij de Groningerweg en de aanleg van een op- en afrit voor het verkeer vanaf de Eemshaven richting Groningerweg. Alle werkzaamheden in deze fase zijn uitgevoerd door Aannemingsmaatschappij Van Gelder.

Ontwikkeling

Een goede mobiliteit zorgt voor een vlotte doorstroming. Om onze mobiliteit op pijl te houden, zorgt Aannemingsmaatschappij Van Gelder voor de realisatie en het onderhoud van wegen. Het gaat hierbij niet alleen om asfalteren, maar ook om de ontwikkeling en de productie van asfalt. Met het afronden van de Groningerweg hebben we een mooi project afgerond. Samen zorgen we voor een goede mobiliteit en een vlotte doorstroming.

Bij Aannemingsmaatschappij Van Gelder realiseren we projecten door gedrevenheid en toewijding, op basis van betrouwbaarheid en wederzijdse waardering. Ook weten wat wij voor jouw project kunnen betekenen? Neem gerust contact op met ons op.